Letos opět rekordní sbírka

trikralova sbirka prachatice

Farní charita Prachatice  se může radovat z toho, že letos opět pomůže “o něco více”. Výtěžek z tříkrálové sbírky, která tradičně provází období do 14. ledna, je opět rekordní, podařilo se vybrat částku  242 453 Kč.

 

Koordinátorky Tříkrálové sbírky Mgr. Bc. Petra Martíšková a Alena Slavětínská nesrývají radost  nad úspěšnou sbírkou a připojují poděkování všem dárcům i těm, kteří se zapojili jako koledníci:

 

“Do sbírky se v letošním roce zapojilo 43 vedoucích skupinek a několik desítek dětí z farnosti Prachatice, Netolice, Vlachovo Březí, Strunkovice nad Blanicí, Lhenic a Volar. Lidé měli možnost přispět do 52 kasiček a vyjádřit tím svou solidaritu s potřebnými lidmi.

     Podařilo se nám v letošním roce navštívit i nové obce, kam tři králové přinesli zvěst o  narození Ježíše Krista a Boží požehnání všem lidem dobré vůle.

     Letošní sbírka překonala opět svůj rekord, kdy bylo od dárců vybráno 242 453 Kč, což je opět o něco více než v minulém roce.

     Získané finance podpoří sociální služby Farní charity Prachatice – Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi, Dům sv. Petra v Záblatí, terénní program Most naděje a pečovatelskou službu FCH Prachatice. Část získaných financí bude předána i  do Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.

     Farní charita Prachatice děkuje všem svým dárcům, učitelům náboženství jednotlivých farností a dobrovolníkům – vedoucím skupinek a hlavně všem dětem, které nám se sbírkou jako každý rok nesmírně pomohly. Moc děkujeme!”

 

-fch,red-