Modravský pivovar uvařil včera první pivo

logo lyer
Historický okamžik si do novodobých dějin tučným písmem znamená obec Modrava. Nově postavený pivovar na břehu Roklanského potoka začal včera vařit první várku světlého piva. Za šest týdnů mohou návštěvníci Modravy a okolí ochutnat první jedenáctistupňový Světlý Modravský ležák.

 

Slavnostní událost komentuje starosta obce Antonín Schubert:

Penzion s pivovarem je postaven na místě, kde byly na Modravě na konci šedesátých let zbourány poslední domy, určené po odsunu německých obyvatel k demolici.

 

Investorem stavby je provozovatel na protějším břehu stojících penzionů Modrava a Pupík pan Radovan Lyer, jehož jméno ponese nejenom pivo, ale zároveň celý penzion s pivovarem. Architektonický ráz stavby je shodný s typem staveb, které na tomto místě původně stály. Stavba penzionu s pivovarem byla zahájena v červnu 2011 a zkolaudována byla třicátého prosince loňského roku.

 

pivovar modrava hist

Modrava se může  pyšnit stavbou, která ničím neruší, ale naopak doplňuje historický ráz Bienertovy pily s okolními stavbami, které jsou spolu s Klostermannovou chatou nejfotografovanějším místem Modravy. A pro návštěvníky pivovaru bude určitě atraktivní i podívaná do varny, ktrá je součástí restaurace.

Pivovar je další zajímavostí nejen pro návštěvnky Modravska, ale i pro místní obyvatele a k tomu, aby lidem pivo chutnalo, snad zbývá popřát tradičním pivovarským pozdravem „Dej Bůh štěstí“.

 

-red-