v1

Tip na novoroční výlet

Šumavský fotograf a cestovatel Vláďa Hošek nás po celý rok těší sými  záběry nejen z jeho milované Šumavy, “potkat” jste ho mohli na různých koncích světa.

Výjimkou není ani čas adventu a tak kromě pozdravu z vánoční Čkyně poslal i zajímavé záběry z místa, na které vás chceme dnes pozvat. Možná si  sem uděláte novoroční výšlap, možná počkáte na jaro… rozhodně by ale tenhle kousek blízké přírody neměl ujít vaší pozornosti.

 

Kbíl u Strakonic

Z vrchu Kbíl u Strakonic* se můžete pořádně rozhlédnout do kraje:

v1

 

 

v2

 

I tohle místo může být cílem vašeho výletu, ať už se na něj vydáte prvního ledna, nebo  třeba patnáctého března… Příjemné chvíle při toulkách Šumavou vám pro celý rok 2014 přeje Vláďa Hošek a redakce www.sumava.eu

 

————————————————————————————————————————————————————————

* Rozhledna na Kbílu – stavba na vrchu Kbíl, poblíž obce Švejcarova Lhota, z roku 2008 je tvořena typizovanou příhradovou ocelovou konstrukcí, která slouží jako vysílač jednoho z mobilních operátorů s možností vstupu pro veřejnost na vyhlídkový ochoz. Přístup na plošinu (vyhlísková plošina ve výšce 27 m, výška stavby 42 m) je umožněn po točitém schodišti (147 schodů); můžete se rozhlížet po Šumavě, nebo si prohlédnout město Strakonice.