Rekordní vánoční jízda sušických motorkářů

motorky 1

Vánoční tradice mohou být nejrůznější. Jednou unikátní sušickou tradicí je na Štědrý den po poledni Vánoční jízda sušických motorkářů v režii Sušického spolku Rychlých trubek.

Proto se už po sedmnácté na svátečně vyzdobené sušické náměstí sjeli motorkáři ze Sušice a okolí, aby si navzájem popřáli krásné svátky, zavzpomínali na kamarády, kteří motorkářské řady navždy opustili a svezli se naposled před tím, než stroje uloží k zimnímu spánku.DSC 0298

 

Možná i letošní velmi příznivé počasí se podílelo na tom, že letos na náměstí dorazil rekordní počet – na 260 motocyklů nejrůznějších typů, stáří i obsahu.

Jako každý rok si všichni vyslechli krátký projev prezidenta klubu s přáním všeho nejlepšího a všichni se už tradičně mohli občerstvit horkým čajem a vánočkou u polní kuchyně, kterou už léta zapůjčuje pan Janoušek z Jiřičné.

A závěrečná spanilá jízda městem opět ukázala, že tato akce si už získala tradici i mezi nemotorizovanou veřejností, čehož nejlepším důkazem byly zcela zaplněné chodníky po většině trasy.

 

Jak celá akce probíhala si můžete prohlédnout ve fotogalerii Antonína Šímy

motorky 2

 

 

Text: doc

Foto: Antonín Šíma ( fototony.cz)