Dani Robinson uctí v Prachaticích legendu Jimiho Hendrixe

Američan Dani Robinson uctí v Prachaticích legendu Jimiho Hendrixe. Jako host vystoupí kytarista Luboš Andršt

dani

Nesmrtelná hudba Jimiho Hendrixe zazní 11. ledna v prachatickém Národním domě v podání amerického zpěváka a kytaristy Daniho Robinsona s kapelou Czech Experience Band, kteří se odkazem jednoho z nejvlivnějších kytaristů rockové historie zabývají. Spolu s nimi si na pódiu zahraje také slavný český kytarista Luboš Andršt. Jako předkapela vystoupí prachatická skupina Buczech blues.

 

I když by se dala označit vystoupení Daniho Robinsona jako Jimi Hendrix Revival, jsou ještě něčím mnohem víc. I renomovaní recenzenti uznávají, že “Dani Robinson je nejen díky svému vzhledu, ale především svým kytarovým uměním a energií předurčen, aby i čtyřicet tři let od úmrtí této kytarové legendy zprostředkoval současným posluchačům atmosféru Hendrixových koncertů z konce šedesátých let minulého století. Zároveň jim přidává trochu svého přístupu k tématu a okořeňuje je do podoby moderního soundu, tak, jak by původní nahrávky možná zněly v podání legendy dnes”.

Ani během vystoupení v Prachaticích nebudou chybět nesmrtelné “pecky” jako Hey Joe, Foxy Lady, Little Wing a mnoho dalších, které kapela a především Dani předvádí na svých koncertech s dokonalou virtuozitou a absolutním nasazením.

 

Dani Robinson odstartoval svou úspěšnou kariéru v Los Angeles. Ovlivněn produkcí legendární nahrávací společnosti Motown Records, později Erikem Claptonem, Jimmy Pagem či Stevie Wonderem si vybudoval specifický styl. Zásadní vliv měl na Daniho tvorbu největší kytarový mág všech dob Jimi Hendrix, což dokazuje projekt Stone Free Experience.

 

Luboš Andršt, který se představí jako host, je slavný český bluesový, jazzový, jazzrockový a artrockový kytarista, který je známý z působení v kapelách Energit, Framus 5, Blues Band Luboše Andršta či ze spolupráce s Michalem Prokopem a Janem Hrubým

 

Jimi Hendrix (1942 – 1970) byl americký kytarista, zpěvák a skladatel. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kytaristů v historii rockové hudby. Po počátečním úspěchu v Anglii dosáhl světového věhlasu zejména díky vystoupení na popovém festivalu v Monterey v roce 1967. V roce 1969 byl hlavní hvězdou festivalu Woodstock. O rok později náhle zemřel ve věku pouhých 27 let.

 

Videoukázky můžete najít na www.kisprachatice.cz nebo na facebook stránce: KIS Prachatice.

 

Vstupné v předprodeji v informačním centru Prachatice: 150,-Kč

na místě: 200,-Kč

Koncert začne 11. 1. od 20.00 h.