Aktualizováno – Sportovní víkend 21.12. – 22.12.


Hokej

 

Junioři HC Vimperk-TJ Loko Veselí n. L. 10:6(3:2,2:2,5:2)

Branky:J.Sitter 3,Paule 2,Novotný(TS),Petera,Pešl,Vachoušek,R.Sitter

 

Hokej ,,pro diváky ,,-to byl zápas juniorů proti Veselí. 

Domácí ihned v úvodu vedli o dvě branky ,hosté brzy srovnalia domácí šli znovu do vedení-takto se hrálo dvě třetiny.Ve třetí části hosté nejprve srovnali stav a poté šli poprvé v utkání do vedení.V poslední desetiminutovce se děli velké věci,domácí začali hrát na dvě pětky,vytvořili si velký tlak a s tím přišli i branky- v 52.minutě vyrovnávací,v 56.jdou vimperští junioři do vedení 7:6,v 58.a 59.minutě skóre navyšují na 9:7 a bubeníky vyvolávanou desítku zaznamenal Paule v 60.minutě.Nutno dodat,že veselští hráli velice dobře a domácím chvilkami zle zatápěli,takže konečný výsledek je pro ně dosti krutý.

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_juniori_vimperk_veseli/{/gallery}

 

 

Hokej 3.třída

 

Poslední víkend před vánočními svátky odjeli hráči třetích tříd HC Vimperk k zápasům 5. kola krajské soutěže v minihokeji na led táborských Kohoutů, kde se postupně střetli s domácím týmem a týmem HC Lužnice. Do Tábora Vimperský tým odjížděl oslaben, když z důvodu nemoci nemohli odjet gólman Šimon Kurz a hráči Stöhr, Blažíček a Paletář. Do Vimperské branky se nakonec postavila Kristýna Tykalová ze Sušice a velmi svými výkony Vimperskému týmu pomohla. První zápas proti domácímu týmu byl velmi vyrovnaný, kdy soupeř překvapil svým pohybem. Vimperští se rozjížděli pomalu a opory týmu se ne a ne rozjet na provozní teplotu. Zastoupil je však Honza Štěpánek, který tento zápas doslova létal po ledě a hlavně jeho zásluhou Vimperský tým dokázal zvítězit v poměru 6:4. Druhý zápas na táborském ledě byl zase úplně jiný. Proti Vimperským nastoupil soupeř, který byl jak v pohybu po ledě tak i v práci s hokejkou a pukem slabší než první soupeř, Vimperským se daleko lépe dařily kombinační akce a s přehledem tohoto soupeře přehráli vysoko 17:0.

 

HC VIMPERK – HC TÁBOR  6:4 (2:2,3:2,1:0)

branky, asistence: Štěpánek 4+0, Willmann 2+0, Eignerová 0+2, Narovcová 0+1

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE  17:0  (8:0,4:0,5:0)

branky, asistence: Willmann 5+3, Štěpánek 3+2, Eignerová 2+5, Vostradovský 2+2, Narovcová 2+1, Přibyl 2+0, Pek 1+2

 

Školička bruslení s ježíškem

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/skola_brusleni_jezisek/{/gallery}

 

 

Hokej 4. třída

 

Čtvrťáci zakončili první polovinu soutěže třemi vítězstvími

 

V neděli 23. Prosince se hokejový čtvrťáci HC Vimperk rozloučili posledním dvojzápasem s minihokejem, kdy v posledním kole zajížděli na led HC České Budějovice, kde se postupně utkali s domácím týmem a týmem HC Slavoj Český Krumlov.

 

Tým složený z hráčů Vimperka předvedl pěkný kombinační hokej, plný bruslení a v obou zápasech dokázal zvítězit, když HC České Budějovice II porazil vysoko 17:4 a tým z Českého Krumlova porazil také vysoko 16:0.

 

Tým složený z hráčů Sušice, kteří tuto sezónu hrají pod hlavičkou Vimperka byl úspěšný tak na půl, když v zápase s Českými Budějovicemi se musel sklonit před svým soupeřem, když prohrál po velkém boji 9:12, za to ve druhém zápase proti týmu z Českého Krumlova si otevřeli doslova střelnici a svého soupeře přestříleli vysoko 29:0.

 

HC VIMPERK – HC ČESKÉ BUDĚJOVICE II 17:4 (8:1,2:2,7:1)

 

Branky, asistence: Budík 6+2, Koška 3+5, Ondřich 2+2, Narovcová 2+1, Eignerová 2+0, Willmann 1+3, Štěpánek 1+0

 

HC VIMPERK – HC ČESKÉ BUDĚJOVICE II 9:12 (4:6,5:3,0:3)

 

Branky, asistence: Beníšek 6+1, Tykal 2+0, Sopek 1+1

 

HC VIMPERK – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV 16:0 (8:0,4:0,4:0)

 

Branky, asistence: Budík 4+3, Ondřich 3+3, Eignerová 3+3, Koška 3+2, Willmann 2+3, Štěpánek 1+0

 

HC VIMPERK – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV 29:0 (6:0,13:0,10:0)

 

Branky, asistence: Beníšek 17+0, Tykalová G. 6+3, Tykal 6+0

 

HODNOCENÍ TRENÉRA MARTINA WILLMANNA

 

Máme za sebou první polovinu soutěže Krajské ligy přípravek, což je ročník 2004 a mladší, kdy se tato první polovina hrála systémem minihokeje a turnajově, kdy se vždy sešly tři týmy soutěže a hrály každý s každým, tedy dva zápasy na dvou polovinách hřiště. Jak již bylo avizováno dříve, tuto sezónu hrajeme Krajskou ligu přípravek společně s hráči ze Sušice pod hlavičkou HC Vimperk, neboť není dostatek dětí. Pokud bych měl hodnotit odehranou první polovinu soutěže jako celek, tedy týmy Vimperka a Sušice dohromady, tak jsme odehráli celkem 36 mistrovských zápasů (každý tým po 18 zápasech), kdy jsme celkem 23x vyhráli, 3x remizovali a 10x prohráli a naše skóre se zastavilo na cifře 409:122. Pokud budu hodnotit týmy odděleně, tak tým Vimperka z 18 zápasů dovedl do vítězného konce 14 zápasů, jednou se rozešel se soupeřem smírně a 3x prohrál. Tyto prohry byly pouze se dvěma soupeři, když nás dokázal dvakrát porazit suverén soutěže a to tým HC Strakonice a hned v úvodu soutěže nás porazil tým HC České Budějovice I a naše skóre se zastavilo na 193:79. Tým ze Sušice z 18 zápasů devět vyhrál, dvakrát remizoval a devětkrát prohrál a jeho skóre je 216:122. Dále bych uvedl, že jsme jako tým byli jediní, kteří dokázali sebrat „pomyslné body“ výbornému týmu ze Strakonic, který, kdyby byla v této kategorii vedena tabulka, jednoznačně zaujímal první místo. Za tyto výkony bych chtěl všem hráčů, kteří zasáhli do této první poloviny soutěže, poděkovat, neboť všem dokazovali, že hokej je baví a hlavně se hokejem baví.

 

Od ledna 2014 pro nás začíná nová soutěž, když se začíná hrát, jak já říkám „velký hokej“, když kluci a holky již budou hrát na celé hřiště. Všichni se již na to těšíme a snažili jsme se hráče na tuto pro ně velkou změnu připravit, když již od poloviny měsíce října jsme do tréninků zařazovali cvičení imitující situace při „velkém“ hokeji. K tomuto bych chtěl velmi poděkovat trenérům a rodičům hráčů ze Sušice, kteří každý čtvrtek poctivě dojížděli do Vimperka na společné tréninky, které byly právě zaměřené na výše uvedené cvičení a umožnili tak všem hráčům jakési takové sehráni a seznámení s hrou na celé hřiště. Oceňuji to z tohoto důvodu, protože si myslím, že když je složen tým na celé hřiště vlastně ze dvou týmů, které trénují odděleně, tak je to potom vidět i při zápasech. Bohužel se nám nepovedlo sehnat nějaké přátelské zápasy, aby si to kluci vyzkoušeli, ale o to více jsme se snažili na tréninku. Jeden zápas jsme přeci jenom odehráli a to proti hráčům 5. tříd (složený z hráčů Vimperka a Sušice), který jsme sice prohráli 3:5, ale zápas ukázal, že máme na čem stavět.

 

Na závěr bych chtěl všem hráčům, hráčkám, rodičům, ale i činovníkům HC Vimperk, lidem, kteří se motají kolem hokeje či zimního stadionu , ale i ostatním Vimperákům popřát klidné vánoční svátky, hodně štěstí a zdraví do Nového roku 2014 a pokud budou mít dne 26. prosince chvíli volného času ať přijdou podpořit hráče čtvrtých tříd na zimní stadion ve Vimperku, kde se bude pořádat turnaj „O vánoční pohár“ za účasti týmů HC Strakonice, HC Slavoj Zbraslav, HC Domažlice a HC Vimperk. Začátek turnaje je v 08:00 hodin a vyhlášení výsledků je plánováno na 17:00 hodin.

 

 

KP Hokej muži

 

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – HC Vimperk 7:2 (1:1,3:0,3:1)

 

Branky a nahrávky: 14. Dušák (Mikeska), 24. Čáp (Chlaň), 29. Dušák (Čáp), 30. Mikeska (Chlaň, Studnička), 43. Dušák, 56. M. Drs (Čáp), 58. Benda (Klimeš) – 1. M. Janda (Coufal), 44. Lang (Vinš)

 

Vyloučení: 12:10, navíc Čáp (VES) a Předota J. (VIM) 10 minut, Vávra (VIM) 5 minut + do konce

 

Využití: 0:0

 

V oslabení: 0:1

 

Rozhodčí: Urban – Novák, Pech

 

Vimperští hokejisté jeli v neděli 22.12.2013 k poslednímu utkání tohoto roku na led loňského mistra Veselí nad Lužnicí. Že to bude tvrdý oříšek, věděli všichni a i přesto byli hráči odhodlaní získat nějaký bod, byť byli vimperští opět v neúplné sestavě. Zápas začal pro hosty z Vimperka překvapivě dobře. Hned v první minutě, přesněji v 11. sekundě, po nahrávce M. Gabauera střílí Martin Janda gól na 0:1. Domácí byli viditelně zaskočeni hrou hostů, přidali na důrazu i bruslení. Ovšem hosté hráli velice dobře, hlavně v obranné činnosti, kde dokázali čelit i přesilovým hrám domácích. V 10. min byl vyloučen Předota J. na deseti minutový osobní trest za nesportovní chování, což znamenalo pro HC Vimperk citelné oslabení v obraně. Ale ani to hosty nedostalo do kolen a ve 14. minutě šel David Vinš sám na brankáře domácích. Bohužel nedal. Dvě minuty poté Janda nastřelil tyčku domácí branky. Proměnit tyto šance, kdoví, jak by to dopadlo. Domácím se poté podařilo srovnat a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

 

 

Ve druhé části domácí začali důrazněji. Hosté byli pod tlakem a inkasovali ve 24. minutě branku na 2:1, když se prosadil domácí střelec Čáp. To ještě nebylo tak zlé. Utkání rozhodli dvě branky, které domácí vstřelili ve 28. a 29. minutě. Po druhé třetině byl stav utkání 4:1 pro domácí.

 

 

Ve třetí třetině se hosté chtěli pokusit o zvrat. Místo toho domácí hráči dávají ve 3. minutě branku na 5:1 a bylo rozhodnuto. Poslední dějství bylo plné faulů a také nepřesných a sporných výroků hlavního rozhodčího. Nakonec si vimperští odvezli nadílku 7:2. Tento výsledek však vůbec neodpovídá dění na hřišti.

 

 

Další utkání Krajské ligy se uskuteční v neděli 5. ledna na zimním stadionu ve Vimperku. Hostem bude tým Českého Krumlova.

 

Hezké Vánoce a šťastný nový rok 2014 přeje celý kolektiv HC Vimperk.

 

Jiří Horejš vedoucí mužstva

 

 

 

Sálovka – 2. kolo

 

Vimperská sálovka 2013-2014

 

Buccaneers F.C. – VC Parasites 9:7 (4:4)

 

Mráz Jaroslav 3, Topka Tomáš 2, Hrabák Marek 2, Tůma Karel, Kováč David – Sýs Petr 2, Pek Miroslav 2, David Richard, Foltýn Jan, Valach Jan

 

Dorost SK Čkyně – Čkyně 4:5 (2:1)

 

Toman Lukáš 2, Uhlíř Jakub, Vondrášek Václav – Kalianko Petr 3, Král Josef 2

 

Tácek United – Tabalko 5:6 na penalty (2:3)

 

Bujok Gustav 3, Mls Jiří, Moutelík Martin – Tesař David 2, Voldřich Vladislav, Vozobule Miroslav, Levanský Václav

 

Sedmička – Tipsport 0:10 (0:5)

 

Šíp Martin 3, Šíp Michal 2, Valta Viktor 2, Vondrášek Petr 2, Blahout Jan

 

Litrpoll J.K. – Dyn. Jelimani 3:4 na penalty (2:2)

 

Psutka Jan 2, Klimek Michal – Novotný Michal, Hrubý Milan, Pankratz Václav

 

 

Tabulka po 2.kole

 

1. Tipsport 2 0 0 15:4 6

2. Čkyně 2 0 0 15:6 6

3. Buccaneers F.C. 2 0 0 14:11 6

4. Dynamo Jelimani 2 0 0 15:5 5

5. Tabalko 2 0 0 18:9 5

6. Tácek United 0 0 2 9:11 1

7. Litrpool J.K. 0 0 2 7:9 1

8.Dorost SK Čkyně 0 0 2 8:17 0

9.VC Parasites 0 0 2 9:19 0

10.Sedmička 0 0 2 2:21 0

 

3.kolo – neděle 29.12.2013 od 13h

 

13.00h Tipsport – Litrpool J.K.

13.50h Tabalko – Sedmička

14.40h Dynamo Jelimani – Buccaneers F.C.

15.30h Čkyně – Tácek United

16.20h VC Parasites – Dorost SK Čkyně

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/2.kolo_salovky/{/gallery}

 

 

 

2.kolo Krajské ligy ml.žáků Třeboň

 

Ve druhém kole jsme získali 6 bodů za dvě výhry a jednu prohru.S jejich ziskem můžeme být spokojeni.Sice Dynamo a Jihlava jsou hráči 2002 ,ale hrají 1.ligu ml.žáků a mají velikou kvalitu.

 

sestava: Jaroš M,Uhříček L.- Zahradník J.,Uhlík M.,Rod O.,Frček L.,Formánek J.,Matoušek V.,Červený O.,Koloušek T.

 

Vimperk – SK Dynamo 02  109  

 

Branky:Frček L. 4, Rod O.,Červený O 2, Matoušek V.,Koloušek T

 

Vimperk – FC Jihlava 02  7 – 11 

      

Branky:Matoušek V.,Koloušek T. 2, Uhlík M.,Frček L.,Červený O.

 

Vimperk-Jindřichův Hradec  9-3 

 

Branky: Frček L. 4 ,Rod O.  3, Koloušek T., Formánek J.  

 

 

 

 

text a foto: Zdeněk Formánek