Darují nejcennější, darují život

cckDárcovství krve je jednou z nejhumánnějších věcí, které  člověk pro člověka může udělat. Často ale bývá doceňováno až ve chvíli, kdy právě takový dar vy, nebo vaši blízcí, potřebují. O to důležitější je, dávat  všem, kteří bez nároku na odměnu darují  nejcennější tekutinu pro záchranu životů druhých, najevo, jak moc si jejich obětavosti vážíme.  Třeba i prostým setkáním a poděkováním.

 

Na jedno takové zve Zuzana Pelikánová z Českého červeného  kříže v Prachaticích:

“Ve středu 18. prosince proběhne v prostorách Oblastního spolku Českého červeného kříže v Prachaticích, v budově polikliniky, každoroční setkání pro bezpříspěvkové dárce krve i zájemce o dárcovství krve. Na místě bude pro všechny připraveno malé občerstvení, naši pracovníci rádi zodpoví všechny dotazy ohledně organizace svozových autobusů pro dárce krve (harmonogram pro rok 2014), podpory dárců krve (informační servis o akcích zdravotních pojišťoven, poradenství v oblasti pracovního práva a uvolňování dárců ze zaměstnání; zdraví, vhodnosti a vlivu odběru krve na organismus dárce, vystavování potvrzení o počtu odběrů pro zaměstnavatele, zdravotní pojišťovny atd.), nebo činnosti Klubu dárců krve (setkávání dárců krve a příznivců dárcovství, práce na propagaci dárcovství, organizace akcí).

Pro letos oceněné dárce krve, kteří se nemohli dostavit na slavnostní oceňování, budou připraveny medaile Prof. MUDr. Jana Janského a dárky k vyzvednutí. Těšíme se se všemi na viděnou.”

Bezpříspěvkové dárcovství krve na Prachaticku podporují Jihočeský kraj, město Prachatice a město Vimperk.

 

 

cck prach setkani (2)