udalosti

Neobvyklé případy policistů

udalostiTo co vypadalo jako špatný vtip, byla realita. Policisté nezaváhali a  zakročili. Mjr. Mgr. Jiří Matzner komentuje  neobvyklé pondělní zásahy jihočeské policie:

 

” Policisté pomáhají i při neobvyklých případech. Pondělní den byl dobrým příkladem. Při ranním hlášení o proběhlých událostech na území kraje se sešly dva zajímavé případy.

Táborští policisté přijali kolem osmé hodiny večer oznámení od ženy, že si zaklínila ruku při převlékání postele, nemůže se hnout a dosáhne jen na telefon. Přestože toto telefonické oznámení znělo jako špatný vtip, vyjeli policisté na místo. Dveře museli policistům otevřít profesionálové od hasičů a v bytě pak skutečně policisté našli znehybněnou ženu. S pohmožděnou rukou ženu nakonec sanitka převezla do nemocnice.

Druhý případ se odehrál v Českých Budějovicích. Kolem desáté večer zastavil hlídku na ulici neznámý muž s tím, že se jeho manželka pokusila oběsit v bytě. Policisté ihned jednali a ženě v bytě poskytli první pomoc do příjezdu sanitky. Záchranná služba pak ženu převezla ve vážném stavu do nemocnice. Zasahující policisté tak mohou být právem na svoji službu hrdí.”
 

-red-