Perspektiva nad 50 přinesla reálný užitek

Realizace dvouletého projektu Perspektiva nad 50 skončila na podzim. Projektu se zúčastnilo více než devadesát zájemců z lokalit Prachatice, Vimperk, Netolice, Lhenice, Strakonice a Písek. Projekt pomohl rozšířit podnikání a otevřel nové možnosti.

 impakt8

Účastníci prošli několika etapami – motivačními a aktivizačními semináři, poradenstvím a pracovní a bilanční diagnostikou, po těchto etapách si mohli vybrat rekvalifikační či vzdělávací kurz. Během projektu jsme realizovali přes stovku kurzů (účastníci měli možnost absolvovat i více než jeden kurz). Kurzy přispěly ke zvýšení nebo získání nové kvalifikace na trhu práce. Zaměření vzdělávacích kurzů se týkalo především v oblasti sociálních služeb, řemesel, informatiky,  účetnictví, další byly zaměřeny například na masáže, pedikúru, fotografické služby  atp.

 

Třináct účastnic v průběhu realizace projektu zahájilo, obnovilo či rozšířilo podnikatelskou činnost. Další z našich aktivit bylo vytvoření čtrnácti dotovaných pracovních míst, především v oblasti sociálních služeb a je velmi potěšující, že mnohá pracovní místa jsou zachována i po uplynutí finanční podpory. Další účastníci, kteří pracovali na dotovaných pracovních pozicích, se díky této pracovní zkušenosti úspěšně ucházeli o jiná pracovní místa.

 

„Děkujeme všem, které jsme v průběhu projektu měli možnost potkat a spolupracovat s nimi. Každý z nich vnesl do projektu něco svého, svoji životní a pracovní zkušenost, bylo nám potěšením s nimi prožít dva roky vzájemné a úspěšné spolupráce. Všem přejeme mnoho úspěchů jak v pracovním, tak v soukromém životě. Projekt byl financován z prostředků EU prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR,“ doplňuje Michaela Jůzková, koordinátorka projektu, za Impakt.

 

{gallery}prachatice/2013/prosinec/impakt/{/gallery}