Teploty spadly až k -17°C

Dnešní ráno, 27. listopadu, se stalo na mnoha místech tím nejchladnějším v nadcházející zimě. Mrzlo na všech šumavských stanicích, minimální teploty však byly hodně závislé na oblačnosti, která se na některých místech rozpustila po půlnoci, jinde však vydržela až do rozednění. Nejnižší teploty zaznamenaly mrazové kotliny Perla a Rokytská slať, kde teploty klesly na -17°C. Pod hranici -16°C klesla teplota na dalších dvou šumavských stanicích, na Březníku a na Horské Kvildě. Lehce pod -14°C poklesla teplota na Hliništi. Pod -10°C zaznamenaly ještě stanice Churáňov, Kvilda – chata, Prášily, Řasnice – Mlýn nebo Velhartice.

 

Z německých meteostanic bylo nejchladněji na Velkém Javoru a na stanici Klingenbrunn – Bahnhof, kde teplota spadla také pod -10°C. 

 

A kde byla 27. listopadu naměřena nejnižší teplota? Bylo to na naší stanici v osadě Jelení – u mostu v Krušných Horách, kde díky celonočnímu vyjasnění klesla teplota až na -19,0°C. Ze šumavských meteostanic obsadila první příčku stanice Perla s minimem -17,3°C.

Aktuální vývoj počasí můžete sledovat na pocasi.sumava.eu

 

Slunečné a mrazivé ráno pohledem našich webkamer:

 

 

 

(ir)