Rozhodoval mistr světa i Lukáš Vaculík

Jsme stejní jako vy“

Rádi se bavíme, rádi se smějeme, pracujeme a umíme i to , co vy třeba ne – jako by posílali vzkaz obyvatelé domova pro osoby se zdravotním postižením Sociální pohoda z Javorníka. V Prachaticích se minulou středu zúčastnili pohádkového Setkání bez hranic, v jehož rámci se představilo sedm zařízení. O výstižnosti názvu akce, která letos slavila už 5. narozeniny, není třeba pochybovat. Vždyť kdybychom si my, ‘zdraví’, dokázali odpustit některé předsudky a dovedli se naplno radovat z maličkostí všedních dní, zažívali bychom takový svět určitě častěji.

 

Členové dramatického a pěveckého kroužku Sociální pohody, o. p. s., Javorník, pozvání na 5. ročník Setkání bez hranic přijali velmi rádi. V sále Národního domu v Prachaticích se, kromě účinkujících ze sedmi podobných zařízení, sešly desítky hostů a atmosféra setkání, vlastně přehlídky zájmové umělecko-dramatické činnosti, byla vpravdě královská, tak jak to v pohádkách bývá. Přispěla k ní určitě i návštěva filmového „prince“ , herce Lukáše Vaculíka, který přijal místo v porotě po boku mistra světa paralympionika Arnošta Petráčka „Arnyho“.

 

pohoda10

 

A rozhodování o tom kdo je nejlepší? Tak to porotě vážně nikdo nezáviděl. Program byl nabitý velmi zajímavými, veselými i vážnějšími pěveckými a hereckými etudami, a tak nakonec došlo k rozhodnutí, které prostě přijít muselo: i když bylo stanovené pořadí, VYHRÁLI VŠICHNI a každý z účinkujících si odvezl cenu.

 

Sociální pohoda, o. p. s. , Javorník se zde představila se zpívanou pohádkou o Červené Karkulce od známé tvůrčí dvojice Svěrák – Uhlíř. Se svým hereckým výkonem se nakonec v hodnocení umístili na 4. místě. GRATULUJEME!

Za organizací této již tradiční akce stojí centrum Stroom Dub, které mělo režijní „taktovku“ pevně v ruce a zaslouží si díky:

„Za pozvání děkujeme právě této organizaci, rádi jsme jej přijali a opravdu jme si celou akci moc užili. Děkujeme a už teď se těšíme na další ročník. Jsme trochu napnutí, jaké téma nás čeká,“ říká sociální pracovnice Marie Káňová z javornického domova a s úsměvem dodává poděkování i pro klienty Sociální pohody: „Za reprezentaci a za báječnou atmosféru, kterou při akci pomáhali vytvořit, děkujeme především našim uživatelům a aktivizátorce volnočasových činností Martině Vávrové, která pěvecko-dramatický kroužek vede. Vážíme si toho a obdivujeme, jak velký kus dobré práce už společně odvedli.“

-red, mk-

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/javornik_2/{/gallery}