Hotel změnil název i strategii

                 logosum bylinne lazne                parkhotel kh logo

 

 

Léčba Šumavou

 

Šumavské lázně, originální produkt, unikátní ozdravný program – to vše se snoubí v čistém prostředí šumavských hor, se zázemím Parkhotelu Kašperské Hory.

 

Hosté si sem zvykli jezdit nejen protože je zde vynikající výchozí místo do okolní přírody, za sporty a s ním spojenými aktivitami obecně, ale v poslední době zejména za klidem, odpočinkem a léčebnými účinky. Čeho?

 

Vysoce ceněné zdravotní produkty z bylin, nápoje, čaje, balneo terapie, vyvěrající pramene sv. Barbory, přírodní jeskyně se speleoterapií, široká nabídka lázeňských procedur… to vše garantuje lázeňství s úžasným zážitkem. Jako bonus navíc pak návštěvníci dostávají okolní čistou přírodu, možnost relaxačních i aktivních pobytů v místě i okolní krajině.

 

Lázeňství je tu záležitostí především Parkhotelu, který se v tomto oboru dostal rychle na špičku mezi podobnými zařízeními.

 

Co v současné době patří mezi nejvyhledávanější nabídky při pobytu?

V Parkhotelu Kašperské Hory jsou to aktuálně léčebné balíčky Bolavá záda“ na pět nocí s polopenzí a 12 procedur za 5 726 Kč a balíček „Podzimní Šumava pro seniory“, který je s polopenzí a zahrnuje 13 lázeňských procedur. Tento balíček se stal opravdu hitem letošního podzimu a klient za něj zaplatí jen pouhých 5 628 Kč. Ke všem procedurám navíc poskytujeme zdarma pitnou léčebnou kůru – borůvkový čaj,“ vyjmenovává ředitel hotelu Jaroslav Fischer. Novinkou od nového roku, na kterou se mohou klienti těšit, budou tzv. „bylinné měšce“(olejová masáž celého těla + masáž bylinnými měšci; bylinné směsi za tohoto použití slouží jako rozpouštěč toxinů).

 

ONLY ADULTS

Parkhotel Kašperské Hory? Proč jste změnili název hotelu?

 

„Změna názvu je logickým vyústěním vývoje hotelu. Již delší dobu má hotel majitele, kterého s tím původním nic nespojuje. Zavedli jsme kromě této změny i další, a to výrazně harmonizovaný lázeňský pobyt bez přítomnosti rušivých faktorů. Zaměřili jsme se, podle požadavků které jsme vyhodnocovali posledního zhruba půl roku, na vybudování zázemí pro cílovou skupinu hostů, která preferuje absolutně nerušený pobyt spojený s čerpáním služeb v bylinných lázních. Od listopadu jsme se rozhodli k poměrně zásadnímu kroku, a to zrušení možnosti přistýlek, veškerých slev na děti a poskytování dětských postýlek. Pobyt rodin s dětmi přirozeně ovlivňuje atmosféru hotelu a ruch spojený s pobytem dětí byl vnímán většinou našich ostatních hostů jako rušivý prvek. Vyšli jsme vstříc jejich přání a zavedli toto opatření s ohledem na skutečnost, že v sousedství hotelu je široká nabídka ubytovacích kapacit, pro které jsou naopak významnou cílovou skupinou rodiny s dětmi. Je to model hotelového ubytování ONLY ADULTS, který je ve světě běžně využívaný,“ vysvětluje Jaroslav Fischer. „Rakousko například nabízí i SINGLE hotely,“ doplňuje.

 

 

Nemáte obavy z toho, že toto opatření bude veřejností vnímáno negativně?

„Ne, klientelu Šumavských bylinných lázní tvoří velmi specifická cílová skupina, jak jsem už řekl. Nehledě na to, že strategii provozu si určujeme sami na základě požadavků našich hostů, v případě poptávky po ubytování rodin s dětmi zde jsme samozřejmě schopni doporučit dostatek kvalitních míst v netěsnější blízkosti, která mají i velmi pestrý aktivní i volnočasový program právě pro rodiny s dětmi,“ doplňuje ředitel hotelu. „Toto opatření nemá souvislost jen s hlukem. Rádi bychom, aby si u nás společně odpočinuli i rodiče a představte si, že do hotelu přijedou se dvěma malými dětmi. Logicky se jeden z nich musí o ně starat a tak si společné kúry neužijí. Když ale zaskočí babičky a rodičům dopřejí nerušených pár dní bez dětí, relaxuje se jim o mnoho lépe a klidněji,“ přibližuje jeden z aspektů ONLY ADULTS ředitel hotelu.

 

Kdo může využívat vašich lázeňských služeb?

„V podstatě všichni, kteří touží po klidu a harmonii, procedury jsou určeny i pro ambulantní návštěvníky. Jejich  služby uznávají i zdravotní pojišťovny VZP, ZPMV, pojišťovna Škoda, Česká průmyslová pojišťovna a pojištěnci právě těchto zařízení mají u nás 10 % slevu na samostatné procedury,“ vysvětluje Jaroslav Fischer a uzavírá slovy: „Ti, kteří již naše lázně vyzkoušeli, jim vystavili ta nejlepší doporučení. Zvu všechny k nám, aby si je mohli ověřit.“

 

-PR-

Více informaci najdete na www.sumavskelazne.cz

 

{gallery}susice/2013/listopad/parkhotel_web/{/gallery}