Nový zákoník, nová práva

Nový občanský zákoník dokáže zamotat hlavu  laikům i odborníkům. Jak se vyznat v množství novinek? Jak “přeložit” řeč práva?  Na pomoc v oblasti práv spotřebitelských  přichází sdružení dTest.

Spotřebitelé z celé České republiky naleznou v těchto dnech ve svých schránkách informační leták od dTestu o spotřebitelských právech podle nového občanského zákoníku. Každý může zdarma získat také informační brožuru, která novinky představuje detailněji.

Informační leták o nových spotřebitelských právech upozorňuje spotřebitele na změny, které jim přinese nový občanský zákoník od 1. ledna 2014. V rámci informační kampaně vydal dTest také brožuru, která stručně shrnuje všechny podstatné změny a usnadní spotřebitelům orientaci v nové právní úpravě.

Spotřebitelé si ji mohou zdarma objednat v tištěné podobě nebo stáhnout elektronicky na www stránkách dTestu (www.dtest.cz/brozura).

 

Na mnoha místech došlo ke změnám nebo úpravám spotřebitelských práv, bez jejichž znalosti by běžný spotřebitel mohl v praktickém životě řešit mnoho nepříjemností,“ varuje právní poradce dTestu a spoluautor brožury Miloš Borovička a dodává: „Informační brožura usnadní spotřebitelům přechod na nové podmínky a objasní, jak postupovat při reklamaci, na co si dát pozor při nákupu na internetu, co pozorně číst v obchodních podmínkách, a mnoho dalšího.“

 

dtestnavasistrane

Více o novém OBČANSKÉM  ZÁKONÍKU

se dozvíte v sobotu, v našem pravidelném seriálu

dTestu a www.sumava.eu “Ochrana spotřebitele”.

-red, www.dtest.cz –