Dva zranění řidiči z dnešních ranních nehod

Dispečink Zdravotnické záchranné služby oznámil na Operační středisko HZS Jihočeského kraje nejprve v 6:03 hodin a pak v 7:43 hodin vážné dopravní nehody s nutností vyproštění zraněných osob.

 

 

Vendula Matějů, tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje,  o nehodách informuje:

 

“První nehoda se stala na Táborsku, a to u obce Sviny ve směru na Dolní Bukovsko. Havaroval zde řidič osobního automobilu, který ve voze zůstal zaklíněn. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a Soběslav. Zaklíněnou osobu vyprostili během několika minut a ihned předali zdravotníkům ZZS. Součástí záchranných prací bylo také samozřejmé zajištění havarovaného auta proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Zásah jednotek byl ukončen před sedmou hodinou, kdy se obě vrátily na své základny. U nehody hasiči spolupracovali s Policií ČR.

nehodarano1

 

 

U druhé nehody zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Frymburk a Český Krumlov. Jednalo se nehodu osobního vozu Opel Corsa a dodávky VW Transporter, které se střetly na silnici č. 162 u Bohdalovic. Ve voze Corsa zůstala zaklíněná řidička, kterou zasahující hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Okamžitě po vyproštění si ji do své péče převzala ZZS. Řidič dodávky vyváznul bez zranění. Další hasiči pak u havarovaných aut provedli protipožární opatření. Po ukončení záchranných prací se frymburská jednotka vrátila na svou základnu. Osádka rychlého zásahového automobilu z českokrumlovské stanice na místě nehody zůstala, aby po zadokumentování nehody Policií ČR provedla likvidační práce (naložení na vůz odtahové služby a úklid komunikace).”

nehodarano2 nehodarano4

nehodarano3