Nové šumavské pivo bude poprvé na Březníku

Osudová jedenáctka – vybírejte název piva pro Šumavu

Třicítka lesníků vybrala to pravé pivo pro Šumavu. Každý teď může rozhodnout o jeho jméně. Poprvé se bude čepovat před Vánocemi v nově opravené restauraci na Březníku u Modravy.

 

Stalo se 11. listopadu v 11 hodin. Třicítka šumavských lesníků se chystá vybírat to pravé pivo pro Šumavu. Pivo, které se bude čepovat výhradně v PARK restaurantech, tedy restauracích, které provozuje Správa Národního parku Šumava.

 

Jedná se o světlý ležák vyrobený z čistě přírodních surovin. Ze světlých sladů a z chmele tří typů – žateckého poloraného červeňáku a odrůdy Sládek a Premiant. Pivo má střední plnost lehčího charakteru s výraznou hořkostí a hustou pěnou. Hodí se ke všem druhům mas,“ popisuje vlastnosti piva Dagmar Vlková, sládková pivovaru Dudák.

 

Právě v tomto největším pošumavském pivovaru lesníci vybírali. Degustovali piva, která se zde vaří. Hodnotili chuť, barvu, pěnu i spoustu dalších ukazatelů. Ze slepých vzorků nakonec vzešel jasný vítěz.

01

Degustace byla zaměřená na charakter a celkový dojem. Teď se bude ladit intenzita hořkosti a plnosti chutí. Věřím, že návštěvníkům Šumavy bude nově vybrané pivo dělat samou radost a kvůli němu se budou do šumavské přírody často vracet,“ uvádí s úsměvem Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.

 

První várka bude připravená před Vánocemi, kdy se slavnostně otevře nově opravená hospůdka v hájence na Březníku u Modravy. Podle zájmu se začne prodávat i v lahvové podobě s originální etiketou. Společně se šumavskou jedenáctkou, která zatím nemá své jméno, tu bude na čepu i borůvkový speciál ze stejného pivovaru.

6

 

 

JAK SE BUDE JMENOVAT?

O tom jak se bude šumavskými lesníky vybraná jedenáctka jmenovat, může rozhodnout každý. „Tipy na jméno pro šumavské pivo, mohou všichni zasílat na email – sumava@npsumava.cz, nebo na adresu Jiří Kvapil, 1. máje 260, 385 01 Vimperk. Na obálku je nutné napsat heslo – Pivo pro Šumavu “ uvádí Pavel Pechoušek, mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

-tz nps-

 

{gallery}susice/2013/listopad/degustace_boruvkoveho_piva/{/gallery}