Vloupání do ordinací objasněno

Nechodil pro léky, ale  asi si vybavoval domácnost

Prachatice / Prachatickým policistům se podařilo objasnit vloupání do dvou ordinací, ke kterým došlo ve druhé polovině září 2013 v Prachaticích. Z přečinu krádeže sdělili prachatičtí policisté podezření 29letému muži ze Strakonicka, který se do ordinací vloupal a následně z nich odcizil dřevěné nástěnné hodiny, prostěradla, Gastro poukázky, externí disk a finanční hotovost, čímž poškozeným způsobil škodu za více než 40 000 korun. Podezřelý se uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl v posledních třech letech za přečin krádeže pravomocně odsouzen rozsudkem obvodního soudu. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Prachatice – Volary/ – Téměř dvě promile alkoholu v dechu včera měl řidič v půl třetí odpoledne.

Prachatičtí dopravní policisté sdělili podezření 25letému muži z Volarska z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiče včera v půl třetí odpoledne s osobním vozidlem Peugeot 206 kontrolovali v ulici 5. května ve Volarech dopravní policisté. Ti následným měřením na přítomnost alkoholu v dechu u řidiče zjistili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Řidič tak přišel o řidičský průkaz a již v brzké době se bude ze svého protiprávního jednání zodpovídat před soudem. Dopravní policisté případ prověřují formou zkráceného přípravného řízení.
 

Prachatice/ – Vykradený karavan

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se během uplynulých čtrnácti dnů vloupal do odstaveného karavanu na parkovišti v Prachaticích. Zloděj karavan prohledal a následně odtud odcizil mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici a sadu nerezových příborů, čímž majiteli způsobil škodu za téměř 6 000 korun. Další prověřování provádí prachatičtí policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

Prachatice / Z rekreační chalupy zmizely věci za 14 000 korun.

Prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který se během uplynulého měsíce vloupal do rekreační chalupy v katastru obce Staré Prachatice. Z chalupy pachatel následně odcizil benzinový křovinořez, benzinovou elektrocentrálu, dvě motorové pily a malou kapesní svítilnu, čímž majiteli způsobil škodu za téměř 14 000 korun. Policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli přečinu krádeže intenzivně pátrají.

 
***
A na závěr policejního informačního servisu ještě  zpráva o odhalení nepocitvých úředníků, kterou zveřejnil muvčí jihočeské policie mjr. Mgr. Jiří Matzner:
 

Úředníci městského úřadu podváděli

Jihočeští kriminalisté  v těchto dnech obvinili tři úředníky ze dvou trestných činů v souvislosti se zakázkou IT technologií.  

Problematická městská zakázka pro vybranou firmu a trestní stíhání tří úředníků městského úřadu jednoho z nejznámějších měst Jihočeského kraje, to je výsledek podrobné práce kriminalistů hospodářské kriminální služby policejního ředitelství.

V těchto dnech kriminalisté obvinili trojici mužů, úředníků městského úřadu, z trestných činů zneužívání pravomoci veřejného činitele a pletichy při veřejné soutěži a veřejné dražbě, dopustili se jich formou spolupachatelství. Trojice mužů (55 let z Krumlovska, 56 let z Liberce a 59 z Budějovicka) v roce 2009 v postavení vedoucího odboru, tajemníka úřadu a právníka úřadu obešla zákon o zadávání veřejných zakázek. Úmyslně rozdělili zakázku přesahující 2 000 000 korun, zakázku na obnovu IT technologií pro úřad, na devět malých dílčích zakázek, aby mohla být vítězem předem dohodnutá firma. Samozřejmě také proto, aby nemusela být vyhlášená veřejná soutěž a řádné zadávací řízení. Jednoznačně tak pomohli společně zajistit prospěch „vybrané“ společnosti.

Dle soudního znalce tak tímto protizákonným postupem způsobili městu škodu ve výši minimálně 1 100 000 korun. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě.
 

-red, p cr-