Malibu ožilo po deseti letech

 

                                                                 DISCO CLUB MALIBU

 

 

 

 

Téměř na den přesně od uzavření Disco clubu Malibu je po deseti letech klub nově otevřen.

Majitelé klubu, Jiří Koška a František Koška, nám poskytli exkluzivní informace z jeho otevření a prozradili nám, co vše Malibu nabízí a co si pro návštěvníky připravili do budoucna.

 

 

Kdy vás napadlo vrátit Malibu jeho původní podobu?

 

Malibu bylo tehdy před deseti lety otevřeno přesně v době, kdy jsme věkově spadali do jeho žánru a my jsme patřili mezi jeho časté štamgasty. Po uzavření klubu nám bylo moc líto, že v blízkosti Vimperka podobný podnik není a již tenkrát jsme si pohrávali s myšlenkou Malibu obnovit. Bohužel objekt nebyl k dispozici, prostřídalo se zde několik majitelů. Letos v květnu, když jsme šli na oběd do restaurace Hamajda, jsme čistě náhodou viděli na objektu kde bývalo dříve Malibu ,viset ceduli „Na prodej“. Oslovili jsme majitele Zdeňka Novotného a seznámili jsme ho se záměrem znovuotevření Malibu. Byl tímto nápadem nadšen a vyšel nám vstříc od samého začátku. I díky němu se nám splnil náš dávný sen.

 

 

Předpokládám, že objekt byl v katastrofickém stavu, když si představím, kdo se v něm vystřídal a komu byl k dispozici.

 

Jediná snad pozitivní věc při přebírání objektu bylo to, že byl v roce 1997 zkolaudován pro diskotéku. Tím nám odpadla alespon část papírování. Bohužel, objekt byl opravdu v katastrofálním stavu. Musím přiznat, že po zhlédnutí vnitřku nás na chvíli prvotní chuť opustila. Musela proběhnout kompletní rekonstrukce celého objektu, na zdech visely ještě koberce z původního Malibu, střechou dovnitř teklo, byly zde popraskané radiátory, musela se kompletně udělat nová elektrika. Původně plánované náklady se každým dnem navyšovaly. My jsme přesto do toho šli a za tři měsíce se nám podařilo klub kompletně zrekonstruovat a vrátit do původní podoby.

 

 

 

 

Pátek 13. 9. 2013 byl pro vás štastným dnem. Jak proběhlo otevření, kolik přišlo lidí a jak jste byli spokojeni s rozjetím diskotéky?

 

Byli jsme připraveni na velký nápor lidí. Ale kolik přišlo lidí, jsme opravdu nečekali. Během prvního večera se v klubu vystřídalo 500 návštěvníků. Tříčlenná obsluha byla plně využita a vypilo se snad všechno, co jsme připravili i do zásoby. Atmosféra byla neuvěřitelná. Tancovalo se až do rána a pro nás to bylo takové poděkování za práci, kterou jsme do toho vložili. Bylo to opravdu super.

 

 

 

Kolik lidí se podílí na chodu Malibu a kdy mohou návštěvníci klub navštívit?

 

Máme provozního a obsluhu zatím řešíme brigádně. Do budoucna plánujeme různé akce  a další zpestření diskotéky, takže pak by se počet personálu přizpůsobil počtu návštěvníků. Zatím fungujeme necelé dva měsíce. Baví nás sledovat, co se lidem líbí, jaký hudební žánr je pro ně ten nejoblíbenější a jaké mají požadavky.

Otevřeno je dvakrát v týdnu, v pátek a v sobotu od 20 hodin do 4 hodin. Do 21 hodiny je vstup zdarma. Vstup je od 18 let a je kontrolován. Co se týče věkového průměru, máme návštěvníky, kterým je 18 let, ale přijdou se pobavit i lidé v pokročilejším věku. Kdybychom to měli zprůměrovat, tak nejvíce našich zákazníků je okolo našeho věkového průměru 40 let. Každý kdo se přijde pobavit sem bez problémů zapadne. Kapacita sálu je do 200 lidí. Ideální počet, aby se dalo tancovat a každý měl svůj prostor, je okolo stovky. K sezení je 75 míst.

 

 

Jaký hudební žánr preferujete a dá se u vás i v klidu popovídat mimo parket?

 

Chtěli bychom diskotéku udržet spíše ve stylu Oldies, rockové poslechové písně. Máme domluvené DJ’s, které v současné době ‘točíme’ a zkoušíme o jakou hudbu je největší zájem. Tak jak to bývalo v minulosti, i nyní je možnost zahrát si písničku na přání. Máme jiný žánr hudby a jinou nabídku než Calypso, takže si ani nekonkurujeme. Naší snahou je vytvořit příjemné posezení s možností tance i popovídání. Proto jsme se rozhodli hudbu směřovat spíše na parket, aby v boxech a u stolů bylo méně hlučno. Za ozvučení celého objektu bych chtěl poděkovat Mírovi Viktorovi staršímu, který nám velice pomohl.

 

 

 

 

 

Jaké akce máte připravené do budoucna a na co byste chtěli nalákat nové lidi?

 

Různé akce jsou už v plánu a určitě budou i nadále. Na jednotlivé akce lidi hodně ‘slyší’, ať už to jsou nové koktejly, soutěže, nebo plánovaný Silvestr. Už nyní je možnost objednat si místa na zakončení letošního roku právě v Malibu – s občerstevním, hudbou a tancem. Jsme schopni zajistit firemní akce, svatby, oslavy a uzavřené společnosti s rautem a cateringem. Rovněž taxislužba je zajištěna, a tak i o rozvoz je postaráno.

 

 

Z jaké nabídky si můžeme vybírat na baru?

 

 

Co ce týče piva, točíme Svijany, protože je to pivo, které je velmi chutné a není zde tak obvyklé. Pro toho, kdo v téhle značce nenajde zalíbení, máme k dispozici lahvovou Plzeň. V oblasti tvrdého alkoholu je nabídka snad kompletní a do budoucna plánujeme i míchané drinky a koktejly. Takže určitě bude koktejl Malibu a další. Co se týče kávy, nabízíme 100% arabskou kávu světové značky Corsini café.

 

 

 

 

Co dodat závěrem?

 

Určitě to, že si zakládáme na čistotě, úrovni a kvalitě pití. Jsme rádi, že si nás nacházejí nejenom vimperáci, ale i zákazníci ze širokého okolí, tak jak tomu bylo i dříve. S nabídkou žánru hudby a služeb kterou najdou u nás, nemáme v okolí konkurenci a rádi bychom si toto prvenství udrželi i do budoucna. Děláme pro to maximum.

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková