policie

Sledoval ženy, teď sleduje policie jeho

 

mpilustr policie

 

Prachatické ženy si snad mohou oddychnout – mladík, který je po ránu delší dobu obtěžoval sledováním, je v šetření policistů.

 

Minulý týden ve čtvrtek bylo na služebnu strážníků městské policie oznámeno Policií ČR, že žena která procházela  kolem  Žáby v ulici SNP vypozorovala podezřelého mladíka, který šel  za ní, v její blízkosti. Jeho přítomnost v ženě vzbuzovala obavy, zeptala se ho co, nebo koho hledá.

Mladík, oblečený do světlé mikiny s  kapucí odpověděl, že nikoho, ale “dal by si jí”. Poté co  urychleně oputila místo, volala na  státní policii a hlídka  vyjela na udané místo. Když policisté projížděli ulici Sokolovská, zastavily je dvě ženy a uvedly, že jdou do práce do školy Zlatá Stezka a pod stromy u školy viděly stát mladíka, který je sledoval. Domnívají se, že je to ten, co zde nad ránem obtěžuje ženy.

Hlídka MP kontrolou zjistila, že na lavičce před domem čp.  568 sedí muž odpovídajícího  popisu. Ženy poté provedly identifikaci osoby z větší vzdálenosti a potvrdily, že se téměř s jistotou jedná o výše popisovaného mladíka. Při prokazování totožnosti muž předložil kartičku zdravotní pojištovny, jiný doklad u sebe neměl. Na místo byla přivolána hlídka z obvodního oddělení Policie ČR, která součaně s MP prováděla kontrolu okolí. Ta celou záležitost převzala a dále šetří ve své kompetenci.

 

-mp-