Město zajistí palivové dříví pro občany

Městské lesy Prachatice s.r.o. ve spolupráci s Technickými službami Prachatice s.r.o. a městem Prachatice chystají pilotní projekt na dodávku štípaného dříví pro občany Prachatic.

 

Městské lesy dodají dřevo, které vytěží a bylo by jinak prodáno na volném trhu, technickým službám. Ty dřevo nařežou a naštípou a poté dopraví občanům Prachatic, kteří si o to v měsíci listopadu písemně zažádají. A jaká bude cena? Ta je stanovena na maximálně 947 kč včetně DPH za sypaný prostorový metr včetně dopravy, kterou budou zajišťovat pracovníci technických služeb.

 

Sypaný prostorový metr je objem 1x1x1 metr, kam se volně nasype naštípaná dřevní hmota, která odpovídá přibližně 0,43 m3. 

 

Závazné písemné objednávky mohou prachatičtí občané zanést přímo na Technické služby města Prachatice a nebo na podatelnu Městského úřadu Prachatice a to nejpozději do konce měsíce listopadu. Tento termín byl stanoven proto, aby městské lesy měly možnost připravit plán těžby na následující rok a v jarních měsících dřevo vytěžit. 

 

Dřevo bude přednostně prodáno těm občanům, kteří topí dřevem. Limit dřeva je stanoven na 30 sypaných metrů na jeden objekt, v případě velkého zájmu občanů bude množství kráceno. To se stane ale jen v případě, že by byl o službu takový zájem, že by poptávka převyšovala vytěžené množství dřeva. 

 

Formuláře jsou k dispozici na podatelně Městského úřadu a nebo na webových stránkách Technických služeb.

 

(ir)