Rudy Linka: z Ameriky do Prachatic

rudylinka1

 

RUDY LINKA TRIO PŘEDSTAVÍ V PRACHATICÍCH SKLADBY Z NOVÉHO ALBA „RE:CONNECT“

 

Nejslavnější český jazzman Rudy Linka se necelé 4 měsíce poté, co Prachatice navštívil coby hlavní organizátor Bohemia Jazz Festu, představí v prachatickém divadle se svým triem.

 

V Americe usazený kytarista vydal minulý rok nové album, které nese název Re:Connect. Tato pestrá deska má propojovat různé světy, ve kterých se Linka v současnosti pohybuje: rušný New York, Praha, ale i chata nedaleko Prachatic. A právě skladby z tohoto alba, podle kterého je nazváno i celé turné, budou tvořit kostru celého koncertu.

Každé evropské turné Rudy Linka obměňuje své spoluhráče. Tentokrát vystoupí trio v tomto složení: Rudy Linka – kytara, Dan Fabricatore (USA) – basa, Norman Edwards (USA) – bicí.

 

Rudy Linka se narodil v roce 1960 v Praze, od roku 1985 však žije ve Spojených státech amerických. 
Absolvent Pražské koncervatoře na počátku 80. let emigroval do Švédska, kde studoval na Stockholm Music Institute. Později v USA tříbil svůj talent v Jim Hall Fellowship na bostonské Berklee College of Music i v New Yourku na The New School, či soukromě u Johna Scofielda, Jima Halla či Johna Abercrombieho.
V roce 1996 bylo jeho album “Czech It Out” časopisem JazzThing Magazine zvoleno jednou z nejlepších nahrávek. Časopis Down Beat Magazine jej pak v roce 1998 pasoval přímo mezi deset nejlepších jazzových kytaristů na světě.

 

Vystupení Rudy Linka Trio se uskuteční 4. listopadu v Městském divadle v Prachaticích od 19.00.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v Informačnímu centru Prachatice za 100,-Kč, na místě pak bude cena lístku: 150,-Kč. Studenti do 26 let mají v obou případech cenu 80,-Kč.

 

Rezervace vstupenek každý všední den od 8.00 do 17.00 na tel. 388 607 574