policie

Tři promile za volantem

Nesmyslné vloupání – prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který se z neděle na pondělí vloupal do místní restaurace. Jeho cílem byly dva výherní automaty, ze kterých odcizil finanční hotovost. Peníze si uložil do igelitové tašky, kterou v restauraci nakonec nechal. Poškozené organizaci vznikla škoda za více než 5 000 korun. Policie zahájila úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a případ dále prověřuje.

 

Traktory i Tatra skončily na suchu poté, co z nich zloděj ukradl naftu za téměř 15 tisíc korun. Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže proti dosud neznámému pachateli, který se z neděle na pondělí vloupal do areálu společnosti v obci Zbytiny a zde odčerpal 500 litrů motorové nafty z palivových nádrží tří traktorů značky Case a jednoho nákladního vozidla Tatra, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za nejméně 15 000 korun. Volarští policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

Řídila s téměř 2 promile alkoholu Volarští policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 20leté ženě z Prachaticka. V neděli ve tři hodiny ráno ji kontrolovali na silnici ve směru jízdy Volary – Lenora volarští policisté. Ti následnou dechovou zkouškou u řidičky zjistili, že má v dechu téměř 2 promile alkoholu. Žena tak vzápětí přišla o řidičské oprávnění. Další šetření provádí volarští policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Úvěrový podvod – prachatičtí kriminalisté sdělili podezření z přečinu úvěrového podvodu 19letému muži z Prachaticka . Podezřelý v polovině srpna 2013 uvedl do smlouvy o půjčce nepravdivé údaje o svém zaměstnání a do dnešního dne dluží úvěrové společnosti nejméně 11 000 korun. Další prověřování provádí ve zkráceném přípravném řízení prachatičtí kriminalisté.

 

Tři promile za volantem – dopravní policisté z Prachatic zastavili v sobotu odpoledne na silnici ve směru jízdy Čkyně – Vlachovo Březí řidiče s osobním vozidlem VW Golf s přívěsným vozíkem. Následnou dechovou zkouškou u řidiče naměřili téměř 3 promile alkoholu v dechu. Podezřelý muž přišel o řidičské oprávnění a nyní čelí trestnímu řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

-p cr-