Kvilda je šumavský ráj

“V ráji šumavském”… přesně tak si, při pohledu do vltavského údolí, na Kvildě připadáte. Je vcelku jedno, jestli se vám do tváří opírá slunce, nebo  za nos tahá mráz. Kvilda je jedním ze šumavských míst, která celoročně nabízí řadu možností, jak trávit volný čas.

 

chta kvilda 1

Lyžaři, cyklisté, pěší turisté… každý z nich se alespoň jednou vypraví do míst obklopených slatěmi, obdivuje čistou krásu přírody s mnoha jedinečnými pohledy, s mnoha druhy fauny i flóry. Unikátní místo v srdci Šumavy vás prostě “dostane” a budete-li tu na jaře, budete se sem chtít podívat v létě, přijedete-li v létě, nadchne vás možnost obdivovat podzim, s podzimem se budete těšit na sněhovou nadílku a třeba běžky, pro které je tu ideální výchozí bod.

A protože na podzim nejčastěji přicházejí na řadu právě výlety, doporučíme  vám dnes jeden i my – zkuste si na Kvildě projít třeba půvabnou běžkařskou trasu nebo její část, abyste v zimě mohli porovnat, nakolik se tady šumavská tvář mění. Zavede vás z Kvildy na prameny Vltavy, odtud na Bučinu, Knížecí Pláně a zpět na Kvildu.

Abyste měli přehled o počasí, věděli jak se vybavit a co vás na Kvildě čeká, nezapomeňte se  před tím podívat na  obrázky z nové webkamery (webcam.sumava.eu) na chatě Kvilda, která vám nabízí výhled na vltavské údolí…

chta kvilda 2

chta kvilda 3

chta kvilda 4

 

Příjemné toulání kvildskem vám přeje

redakce www.sumava.eu