mpilustr

Strážníci řešili domácí hádky

– informační servis MP Prachatice –

V pondělí večer  řešili strážníci MP Vimperk hned dvakrát domácí neshody

 

Poprvé v pondělí 14. října v odpoledních hodinách, kdy na linku 156 oznamovatel nahlásil, že přítelkyně jeho otce chce skočit z okna ve 3. poschodí ve Slámově ulici. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie, Policie ČR a rychlá záchranná služba. Na místě na ně čekal oznamovatel a zavedl je k bytu, kde jeho otec policistům i strážníkům sdělil, že jeho přítelkyně je nervově labilní a chtěla zřejmě skočit z okna, neboť si po menší hádce stoupla na parapet otevřeného okna a říkala, že už to nemá cenu. Hlídka zašla do bytu kde sice našla ženu u okna, ale ne stojící v okně. Sbírala prádlo z venkovního sušáku, instalovaného před oknem. Na dotaz, co se stalo a jaký je zde problém si postěžovala na to, že jí v domácnosti nikdo nepomůže a ona už toho má dost a až sebere prádlo, tak si vezme své věci a půjde pryč. V tu dobu se na místo dostavila hlídka OO PČR a lékařka RZS, kteří případ od hlídky MP převzali.

 

Ten samý den, jen o několik hodin později se vydali prachatičtí strážníci na další výjezd k „rovnání“ domácích neshod. Žena oznámila, že má problémy se svým manželem – ten je agresivní, napadá ji, pere se s ní když chce volat policii. Zatím jí nijak neublížil, ale nemá k tomu daleko, prý již byl za domácí násilí potrestán podmínkou. Hlídka se dostavila na místo – do společné domácnosti manželů, kteří spolu žijí 25 let. Žena si opět stěžovala na manželovo chování, prý ji neustále psychicky týrá, před časem se na nějaký čas dokonce rozešli. Myslela si, že manžel bude platit na ni i na děti, ale soud rozhodl jinak, tak se k němu opět vrátila. Jemu se neustále něco nelíbí na dětech – že nechodí do školy, že syn jednu školu opustil, jeho to stojí peníze atd. Žena prý neustále požaduje, aby manžel dostal nějaký sociální dozor.

Manžel oznamovatelky při vysvětlování uvedl, že s manželkou problémy mají, hádají se, ale kvůli synovi, který rok nechodil do školy, z níž byl kvůli absencím vyloučen. Teď je v jiné škole, ale má opět absence, které mu omlouvá matka, aniž by navštívil lékaře. Oběma bylo nezávisle vysvětleno, na kterou příslušnou instituci se mají obrátit.

-mp-