Loupež za téměř 3 miliony

Jihočeští policisté pátrají po dvojici pachatelů a také po vzácných špercích s brilianty.  

Jihočeští policisté pátrají po pachatelích mimořádně výnosné pouliční loupeže, odcizeny byly tři miliony korun. Nebyl však přepaden žádný pancéřový bankovní vůz, jak by se mohlo jevit podle odcizené částky. Obětí byl dvaašedesátiletý rakouský občan. Přímo v obci Strážný před domem č. 28 byl přepaden dvojicí neznámých útočníků a oloupen. V pondělí 7. 10. 2013 kolem desáté večer před uvedeným domem chytil jeden z útočících mužů poškozeného za košili a udeřil ho do hlavy neznámým tupým předmětem. Napadený upadl na zem. Zde mu pachatelé stáhli z ruky jedinečné zlaté hodinky značky Rolex s brilianty a zlatý prsten také s brilianty. Z kapsy pak ještě klečícímu zraněnému muži sebrali hotovost kolem 9 000 Eur. Pachatelé z místa utekli směrem do centra obce.

Portrét pachatale jak ho sestavil poškozený
Portrét pachatale jak ho sestavil poškozený
Kriminalisté sestavili s poškozeným možný portrét pachatele – identikit. Pachatel na identikitu je muž ve věku kolem 35 let, svalnaté postavy, má větší ramena, vysoký je cca. 183 cm. Vlasy má tmavě hnědé až černé, česané dozadu, střední délky. Má širší obličej. Oblečen byl do tmavých kalhot a tmavé bundy. Pachatel nemluvil. Ke druhému útočníkovi víme jen to, že je zhruba 170 cm vysoký. Ani on nepronesl během přepadení žádné slovo.


Kriminalisté a policisté pátrají jak po pachatelích tak po odcizených a mimořádně vzácných špercích. Pro policisty bylo časově náročné získat fotografie a popis odcizených věcí. Odcizené hodinky na fotografii jsou značky Rolex, luneta i číselník jsou osázeny brilianty, na ciferníku jsou místo číslic safíry. Hodinky jsou 13 let staré a velmi unikátní. Jejich hodnota se pohybuje kolem 90 000 Eur.


Zlatý prsten má také zasazeny brilianty, po obvodu jich je 12. Uprostřed je velký briliant 1,3 karátů. Hodnota prstenu je 20 000 Eur.

 


Kriminalisté přivítají na lince 158 jakékoliv informace k přepadení, jeho průběhu a k osobám pachatelů. Důležité jsou také informace k odcizeným šperkům. 

zdroj: POLICIE ČR