policie

Poničená auta, škody za desítky tisíc

Matka od pátku pohřešovala svého syna, policistům se ho podařilo v sobotu vypátrat.

Vimperským policistům se podařilo v sobotu v poledne vypátrat pohřešovaného nezletilce, který v pátek odešel z místa bydliště ve Zdíkově a domů se již nevrátil. Nezletilého policisté vypátrali na pozemní komunikaci mezi osadou Šebestov – Stachy. Po podání vysvětlení byl nezletilec předán v pořádku jeho matce. Celostátní pátrání policisté odvolali.

 

Přišla o mobil za 12 tisíc

Prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který minulou neděli mezi jednou až druhou hodinou ranní odcizil v jednom prachatickém baru mobilní telefon. Jednalo se o mobilní telefon značky Samsung S3, stáří 3 měsíce, se SIM kartou od společnosti O2, uloženém v gumovém pouzdře fialové barvy, který byl umístěn v kabelce u křesla v kuřácké místnosti baru. Poškozené vznikla škoda za téměř 12 000 korun. Prachatičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli přečinu krádeže pátrají.

 

 

 

Vyřádili se na autech

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů poškození cizí věci.

 

Dosud neznámý pachatel poškodil v minulém týdnu z pondělí na úterý osobní vozidlo VW Passat, které bylo zaparkované před domem v ulici Budovatelská v Prachaticích a to tak , že poškrábal lak na přední kapotě. Majiteli způsobil škodu za nejméně 30 000 korun.

 

 

Další případ poškození vozu ve stejnou dobu, tentokrát v ul. Mírová – řádění pachatele neuniklo osobní vozidlo BMW, které bylo zaparkované v ulici Mírová na parkovišti u domu v Prachaticích. Neznámý vandal u vozidla propíchal jednu přední a jednu zadní pneumatiku a dále postříkal bílou barvou celou kapotu vozidla, čímž majiteli způsobil škodu za více jak 60 000 korun.

 

Policisté z OO P ČR Prachatice provedli ohledání vozidel a po pachateli intenzivně pátrají.

 

-red, p cr-