mpilustr

Převrátil traktor a přiznal, že opilý je ještě z předchozího večera

 

Městská policie v Prachaticích má v posledních třech dnech na kontě kromě pravidelné běžné činnosti i ne zcela běžné případy. Někdy se z hlášení a volání o pomoc vyklube nejapný žert, jindy může jít i o život. Občas si lidé ze strážníků dělají partnerskou poradnu…

 

Partnerské neshody – v neděli 6. října oznámil na linku MP před půl šestou ráno muž, že ho přítelkyně ohrožuje nožem v baru v Národní ulici. Na místo okamžitě vyslaná hlídka zjistila od obsluhujícího, že je zde uzavřená společnost a nic se zde neděje. Po objasnění oznámení uvedl, že se nic z toho nezakládá na pravdě a je zde vše v pořádku. Poté se k hlídce přihlásil oznamovatel události, který v podání vysvětlení uvedl, že je zde se svojí přítelkyní, se kterou žije již pět let a ta jej neustále psychicky týrá a on to již nemůže vydržet.
Hlídka nešťastníkovi vysvětlila, že takový problém nelze řešit v tuto dobu, ani tímto způsobem a musí si svůj problém vyřešit sám, nebo se obrátit na jiné specializované instituce. Po chvíli se strážníkům podařilo ‘oznamovatele’ uklidnit a všichni se v dobrém rozešli.

 

Opilec hajloval a obtěžoval hosty – v nočních hodinách včera na telefonní číslo 156 oznámila obsluha z non-stopu Pošta v Křišťanově ulici, že zde má opět problém s hostem který se zde večer popral. Znovu se stal agresivním. hajloval a obtěžoval hosty. Na místo byla vyslána hlídka MP, které obsluha i hosté potvrdili nevhodné chování dotyčného. Vzhledem k tomu, že u jeho prvního večerního výstupu rovněž zasahovala městská policie a jednání muže mohlo naplnit znaky trestného činu , rozhodli se strážníci opakovaný přestupek předat kolegům z OO P ČR. Dotyčného podnapilého vyzvali, aby je následoval před provozovnu, kde společně vyčkají příjezdu státní policie. Šel dobrovolně a případ si k šetření následně převzali policisté.

 

To musel být mejdan – zaměstnance pod vlivem alkoholu řešili strážníci MP Prachatice dnes dopoledne. Žádost z Městských lesů o prověření podezření na přítomnost alkoholu u jednoho ze zaměstnanců přišla přímo z vedení. Na místě hlídka zjistila, že prvním oznamovatelem vedení společnosti byl lesník, který ohlásil, že jeden ze zaměstnanců Městských lesů vjel s traktorem mimo lesní cestu (v oblasti Černá hora za Prachaticemi, kde probíhají lesní práce) a převrátil ho.
Vedoucí společnosti který se na místo dostavil zjistil, že traktor převrátil zaměstnanec který jevil známky opilosti, proto volal na linku 156 a požádal o dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu u této osoby.
Řidiče traktoru, který byl na místě přítomen, hlídka MP požádala o prokázání totožnosti, Ten uvedl, že u sebe žádný doklad totožnosti nemá a své nacionále hlídce nadiktoval.
Provinilec nezapíral a doplnil, že dnes alkohol nepil, ale konzumoval ho včera ve večerních hodinách. Konzumace alkoholu byla zřejmě intenzivní, protože dechová zkouška provedená v půl jedenácté dopoledne prokázala 1,28 promile alkoholu v dechu. Na místo byli přivoláni policisté z obvodního oddělení, kteří si záležitost převzali k dalšímu šetření.

-red, mp-