Na Hochfichtu roste nová Skiarena

Na lyžaře, kteří zavítají do rakouského lyžařského střediska Hochficht nedaleko Nové Pece, čekají novinky. Společnost Hochficht Bergbahnen staví u hlavního parkoviště moderní Skiarenu, ve které budou umístěny nejen pokladny a restaurace, ale i obchod, lyžařská škola a stanice Horské služby. Původní budovy byly po ukončení zimní sezóny zbourány.

 

V okolí nové Skiarény byl vybudován protipovodňový projekt, který novou budovu ochrání před velkou vodou z místních potoků, které se rozlévaly při tání sněhu nebo intenzivních deštích.

 

Nová budova je již pod střechou, osazuje se skleněný skelet a pracuje se ve vnitřních prostorách. V zadní části hlavního parkoviště vyrůstá budova garáží pro 5 roleb, které budou moci na sjezdovky vyjíždět přimo, aniž by omezovali lyžaře či parkující řidiče. Vedle garáží stojí obří kotelna na biomasu, která má dva kotle na štěpku, které budou spotřebovávat dřevo přímo z lesů v okolí Hochfichtu. Kotelna tak zajistí teplo i ohřev vody pro nově budovanou Skiarénu. 

 

Vedle Skiarény dochází k úpravě dojezdů sjezdových tratí tak, aby lyžaři nemuseli poslední metry šlapat do mírného protisvahu k čtyřsedačkové lanovce Hochfichtbahn, jak tomu bylo nyní.

 

Nová Skiarena a protipovodňové opatření na Hochfichtu necelé dva měsíce před dokončením, foceno 5. října 2013: 

{gallery}volary/2013/10/hochficht_10_05{/gallery}

 

Součástí rozsáhlé modernizace je i přemístění dětského Sunny parku. Doposud byl park umístěn za sedačkovou lanovkou Hochfichtbahn, kde byl dá se říci “zašitý”. Nový dětský park vzniká v místě bývalých pokladen a garáží pro rolby, bude tak mnohem lépe dostupný. Ke změně dochází na základě přání rodin s dětmi, přístup z hlavního parkoviště po prudkých schodech nebyl pro malé děti ideální. Dětský Sunny park bude rozdělen do dvou částí. Jedna část bude pro ty nejmenší lyžaře, kteří se s lyžováním seznamují, pro ně bude vybudován speciální pojízdný koberec. Druhá část, která bude již strmější, bude mít také pojízdný pás, na svahu bude slalomová dráha se zvířecími figurkami a dalšími dětskými prvky.

 

Celá modernizace skiareálu včetně nové budovy Skiarény bude dokončena k 30. listopadu 2013. Areál tak přivítá lyžaře zcela novým zázemím. 

 

 

(ir)