ilustrhasicivsichni

Dvě víkendové nehody

sobota 5. října

Železniční nehoda – před půl čtvrtou ráno v sobotu byla nahlášena dopravní nehoda na železničním přejezdu v obci Lenora. Operační a informační středisko HZS kraje na místo vyslalo jednotku profesionálů z Prachatic, SŽDC České Budějovice a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Volary. První byla na místě jednotka z Volar, která průzkumem zjistila, že se jedná o dopravní nehodu bez zranění a že osobní automobil je mimo vozovku. Jednotka HZS Prachatice byla odvolaná zpět na základnu.

V dopoledních hodinách pomáhali vimperští hasiči s nouzovým otevřením zabouchnutých dveří na Javorníku. Uvnitř nedostupného bytu byl zapnutý elektrický spotřebič a  hrozilo nebezpečí vzniku požáru.

neděle 6. října

Bez zranění se neobešla dopravní nehoda (neděle dopoledne) mezi obcemi Smědeč a Chvalšiny.
Profesionální hasiči z Prachatic na místě zjistili, že jde o nehodu osobního automobilu. Velitel zásahu si vyžádal na místo mimořádné události ZZS pro případné další ošetření řidiče vozidla. Jednotka na místě provedla protipožární opatření a po předání místa mimořádné události Policii ČR se jednotka vrátila zpět na základnu.

V neděli odpoledne likvidovali hasiči z JSDHO Dub a z HZS Prachatice požár, doutnající v ploše zhruba 20 m2
Jednotky po příjezdu na místo mimořádné události okamžitě lokalizovaly a následně místo požáru důkladně prolily vodou. Po likvidaci požáru místo předaly majiteli. V přímé souvislosti s požárem vznikla škoda 5 tis. Kč, uchráněné hodnoty mají cenu dvojnásobnou.

-hzs. red-