mpilustr

Neshody v domácnosti řešila policie

Ani větvička nazmar – místní občan oznámil na služebnu městské policie, že u zastávky na Lázních, kde byly prořezány topoly, stojí auto s lidmi, kteří pořezané dřevo pravděpodobně kradou. Uvedl i typ vozu. Na místo vyrazila hlídka strážníků, která místním šetřením a ve spolupráci s dalšími občany města zjistila, že velká polena z poražených stromů odvezli už hasiči a na místě zůstalo jen pár větví. Oznamovatel této události byl zpětně informován o výsledku výjezdu hlídky.

„Zahrádkář” – ani druhý víkendový den nebyl pro strážníky klidný. Před polednem oznámil majitel zahrádky nad kasárnami, že má uštípané visací zámky na brance a na kůlně na nářadí. O den dříve večer ze zahrádky odcházel a řádně ji zajistil. Nic se neztratilo, vše bylo na svém místě, škoda vznikla jen na zámcích. Ale pachatel, když nenašel nic na tomhle místě, pokračoval – hlídka provedenou kontrolou oblasti zjistila u dalších tří branek ke zdejším chatkám násilné vniknutí. Na místo proto byla přivolána hlídka z obvodního oddělení Policie ČR, která si věc převzala.

 

Neshody v domácnosti řešili strážníci i policie
Hned dvakrát v jeden den byla žádaná přítomnost strážníků i policistů v jedné z domácností v ul. Krumlovská 39. Nejprve dostali strážníci oznámení o tom, že zde dochází k násilí mezi paní D. a jejím přítelem.

Žena hlídce sdělila, že ji přítel povalil na zem, chytil ji za vlasy, pohmoždil palec na levé ruce a vyhrožoval jí s nožem v ruce, že ji zabije. Dále uvedla, že je těhotná a přítel je v podmínce. V bytě u napadené se nacházel její přítel a ten uvedl, že v hádce do ženy pouze v návalu vzteku strčil a ona upadla, ale žádný nůž v ruce neměl.
Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána státní policie, která si celou věc převzala. Na žádost policejní hlídky byla žena převezena k výslechu na služebnu Policie ČR.

Hlídka se na místo podívala ještě jednou v nočních hodinách, kdy došlo k dalšímu oznámení. Tentokrát zde ale bylo ticho a klid. Dveře hlídce otevřel přítel paní D. s tím, že se nepohodl se svojí přítelkyní která odešla z bytu pryč a nechala zde své dvě děti. On teď čeká, až se k nim vrátí, aby mohl odejít. Uvedl, že by mohla být v nonstopu Bastila. Hlídka  do provozovny zajela a jmenovanou zde našla v prostoru výherních automatů. Doprovodila ji domů a počkala, až muž z domu odejde.

-mp, red-