Projekt v Lenoře podpořila malenická MAS

Zastřešení přístavby na sokolovně v Lenoře podpořila  místní akční skupina se sídlem v Malenicích. Sokolovna je centrem místního kulturního, sportovního a společenského dění a bylo zapotřebí opravit střechu její přístavby. Více o realizovaném projektu místostarosta obce Antonín Chrapan:

 

“Obec Lenora je poměrně krátkou dobu členem místní akční skupiny CHANCE IN NATURE se sídlem v Malenicích. Prostřednictvím této tzv. „masky”, Místní akční skupiny, lze získat finanční prostředky na projekty, které se bezprostředně dotýkají života občanů. Předpokládají účast občanů na projektech a následně pak i využití jejich výsledků většinou obyvatel obce. Naše sokolovna takovému smyslu přesně odpovídá.

Sokolovna ožívá čilým kulturním životem. Jen do konce roku 2013 se v ní odehraje ještě 6 větších akcí (divadlo, beseda, koncert…). Kromě toho se začne pravidelně cvičit, ať jsou to děti z naší základní a mateřské školy nebo naši tenisté, volejbalisté či skauti.

Státní zemědělský intervenční fond nám prostřednictvím MAS na zastřešení přístavby sokolovny poskytl dotaci ve výši 399 123 korun. Konečná cena stavby byla 490 533 Kč. Jedná se o významnou pomoc. Bez přispění SZIF bychom akci nebyli schopni realizovat.”

pocatecnistav

Takhle vypadala sokolovna před zahájením prací

 

prubehpraci

V průběhu oprav…

 

dokonceni

A takhle prokoukla sokolovna v Lenoře po dokončení oprav

 

szif logo