Radůza vystoupí v Prachaticích

Radůza s kapelou zahraje v prachatickém divadle písně z alba Ocelový město

 

radůza

foto:Martin Homola

Zejména písně z nejnovějšího alba Ocelový město zazní na připravovaném koncertu Radůzy, který se uskuteční ve středu 25. září v Městském divadle Prachatice od 19.00.

Zpěvačka, šansoniérka, harmonikářka a skladatelka Radůza vystoupí v Prachaticích již podruhé. Naposledy se v tehdy nově zrekonstruovaném divadle představila téměř přesně před třemi roky. Nyní bude její koncert ve znamení písní z alba Ocelový město, dále představí starší písně, ale zazní i skladby zbrusu nové. Radůzu v Prachaticích doprovodí nová kapela ve složení Josef Štěpánek (kytara, steel kytara), Jan Cidlinský (baskytara, kontrabas, housle) a David Landštof (bicí).

Album Ocelový město se jmenuje podle jedné písničky z CD a hlavně podle Kladna, kde Radůza bydlí. Podle jejích slov každá skladba odráží nějakou příhodu, která se v jejím životě udála. Její hudba a texty jsou prý něco jako deník.

Radůza začínala s převážně bluesově zabarveným repertoárem na ulici, kde ji v roce 1993 objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Potom jí čekal vzestup, kdy spolupracovala nejprve se skupinou Nerez a dále například s Marsyas, Václavem Koubkem (který zahraje v Prachaticích 11. 10.), Michalem Pavlíčkem nebo skupinou Jablkoň. V roce 2003 si odnesla z udílení cen Akademie populární hudby tři sošky zlatých Andělů v kategoriích Zpěvačku roku, Objev roku a Folk & Country. Její hudba vychází částečně z šansonu, ale největší díl inspirace čerpá Radůza z folklóru a nálady městských odrhovaček. V současné době má Radůza na kontě 9 alb.

Lístky jsou v předprodeji v prachatickém infocentru za 240,- Kč, na místě pak za 290,- Kč
Předprodej bude ukončen 24. září v 17.00
POZOR AKCE!! Při zakoupení 3 lístků + 1 zdarma (platí pro předprodej i prodej na místě, do vyprodání).

Koncert pořádají Kulturní a informační služby Prachatice.