Podzimní slavnosti již tuto sobotu

Teprve druhý ročník Podzimních slavností se bude v půlce září znovu hlásit o slovo. Úderem desáté hodiny dopolední odstartují na Velkém náměstí. 

 

Stejně jako loni půjde o celodenní přehlídku prachatických kulturních souborů, kterou odstartují soubory Základní umělecké školy Prachatice. Během 12ti hodinového programu se na velkém  podiu představí na 16 hudebních  či tanečních souborů. Ve 22:00 ukončí slavnosti oblíbená prachatická kapela Buczech blues. Celým dnem bude jako moderátorka provázet Martina Pivoňková.

 

Kromě dění na velkém podiu se mohou návštěvníci také těšit na stánky s občerstvením. Dalším doprovodným programem bude výstava v Národním domě s názvem „Každý svého zdraví strůjcem“. V Poštovní ulici budou probíhat farmářské trhy. V tento termín se budou dále konat Dny evropského dědictví, kdy se pro nejširší veřejnost otvírají brány nejzajímavějších památek a objektů, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Kompletní  časový rozpis vystupujících najdete v průběhu měsíce na internetových stránkách www.prachatice.eu, www.kisprachatice.cz, či na facebooku KIS Prachatice.

-tz, red-

Kompletní program a pozvánky na doprovodné akce najdete ZDE.