Slunečný a teplý víkend před námi

Začátek měsíce září byl na Šumavě sušší než se původně čekalo. Studená fronta, která přecházela přes naše území, přinesla na území Šumavy jen minimum srážek, většina z nich spadla v neděli nad ránem a nedělní den tak byl již beze srážek. Téměř žádné srážky nespadly ani v dalších dnech, oblačnosti bylo na obloze do středy relativně hodně, až čtvrtek přinesl slunečné počasí a teploty díky přílivu teplého vzduchu překračovaly 20°C. Letní den byl zaznamenán v Sušici, kde se maximum dostalo na 25,0°C. 

 

Další 3 dny si užijeme slunečné a teplé počasí. Jen po ránu se budou vyskytovat mlhy, které se rozpustí většinou do 10 hodin dopoledne. Ranní teploty klesnou v pátek ráno na 13°C až 9°C, v mrazových kotlinách lze očekávat teploty do -2°C. Denní teploty vystoupí na 22°C až 26°C. Stejné teploty budou v sobotu i neděli, obloha bude jasná nebo skoro jasná. 

 

Mlhavé ráno 5. září pohledem našich webkamer:

{gallery}volary/2013/09/webkamery_09_05{/gallery} 

Změna přijde s počátkem nového týdne, kdy ztratí vliv na počasí tlaková výše a od západu postoupí studená fronta. V pondělí tak bude oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm, teploty klesnou na 19°C. I v dalších dnech bude velká oblačnost, většinou oblačno s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Denní teploty do 20°C, postupně jen do 17°C.

 

Slunečné a teplé odpoledne 5. září na Křišťanovickém rybníku u Libínského Sedla:

{gallery}volary/2013/09/kristanov_rybnik_09_05{/gallery}

 

Před námi je tak zřejmě poslední víkend s letními teplotami.

 

(ir)