mpilustr

Ustlala si na trávníku

Strážníci městské policie mají ze zákona zajišťovat místní záležitosti veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnit další úkoly… pokud jim to zákon ukládá. Těch povinností, které se pod toto ustanovení „schovají“ je mnoho. A hodně je i těch, které jsou osice brány jako samozřejmost, ale tak úplně běžné nejsou.

Pravidelný informační servis městské policie Prachatice přináší další ze zásahů strážníků z posledního prázdninového víkendu:

 

pátek 30. 8.

Pomoc při zajištění zabezpečení již delší dobu zaparkovaného vozu s otevřeným okénkem poskytli strážníci MP na základě místních znalostí. Majitele vozu našli, upozornili, ten si přijel vůz zkontrolovat a zabezpečil ho.

 

Překážku na silnici oznámil strážníkům v nočních hodinách občan, který na ni narazil v cestou z Libínského sedla na Prachatice v zatáčce. Sám ji ze silnice neodklidil a tak na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na silnici leží kus běhounu pneumatiky (patrně z nákladního auta), odstranila jej a pokračovala v hlídkové činnosti.

 

sobota 31. 8.

Dvě slečny si to nakonec ‘vyříkají’ před úředníky obsluha v jednom z barů a zákaznice se nepohodly až do té míry, že jejich spor museli řešit strážníci. Slečna obsluhující v baru oznámila slovní a poté i fyzické napadení druhou slečnou – hlídce uvedla, že řešily nevyrovnaný účet za alkohol. Slovní přestřelka přešla ve fyzické napadení, kdy zákaznice obsluhu baru natlačila na stůl a porazila. Obě dvě od sebe odtrhla svědkyně (také pracovnice baru), která událost potvrdila. Hlídka napadenou poučila o druhu přestupku a sdělila jí, že tento musí sama podat k řešení správnímu orgánu. Provozovna disponuje kamerovým zařízením, záznam incidentu bude uchován pro případné dokazování při dalším šetření.

 

neděle 1. 9.

Zhruba devadesát minut po půlnoci si na trávníku před Priorem ustlala žena, kterou doprovázel přítel. Hlídka strážníků, která na místo vyjela, zjistila, že žena je silně opilá. Její přítel se snažil ji odvést domů, ale ona trvala na tom, že bude spát venku na trávníku. Za asistence strážníků se nakonec nechala přemluvit a odvést přítelem k domovu.

 

-red, mp pt-