Srpen skončí příjemnými teplotami

Máme za sebou pošmourné, mlhavé a na konec srpna relativně chladné počasí. V sobotu 24. srpna bylo ještě slunečno s teplotami kolem 20°C, v neděli už se nad naším územím vlnila studená fronta, která přinesla trvalejší a místy i vydatnější srážky (Tisovka na Prachaticku 40 mm). Od pondělí bylo srážek podstatně méně, obloha byla nadále zatažená, vyskytovala se často nízká oblačnost z které mrholilo nebo slabě pršelo. Teploty většinou nepřekročily ani 15°C. V noci na čtvrtek došlo ke zmenšování oblačnosti až na skoro jasno, místy se ale vyskytovaly mlhy.

 

Výskyt mlh 29. srpna ráno zachytily naše webkamery: 

{gallery}volary/2013/08/kamery_08_29{/gallery}

 

Od čtvrtečních ranních hodin si tak po několika denní pauze užíváme slunečních paprsků. Přes den bude polojasno až oblačno, ojediněle se slabými přeháňkami. Denní teploty vystoupí na 19°C až 22°C. Pátek přinese polojasnou oblohu, v ranních hodinách se musíme připravit na místní mlhy. Denní teploty mezi 20°C až 23°C. Noc na pátek však bude dost chladná, minima mezi 10°C až 6°C, v mrazových kotlinách při jasné obloze a uklidnění větru i k -4°C. 

 

Sobota bude polojasná až oblačná, opět s ranními mlhami, srážky se neočekávají. Teploty budou v posledním srpnovém dnu velmi příjemné,  21°C až 24°C. V neděli nás bude přecházet studená fronta na které se ochladí asi o 5°C, čeká nás oblačná, postupně až zatažená obloha s deštěm či přeháňkami. Chladno bude i v pondělí, srážky se vyskytnou místy. Denní teploty nepřekročí 18°C. Od úterý by mělo oblačnosti ubývat a srážky se stanou vyjímečnou záležitostí. Denní teploty budou postupně šplhat přes 20°C, místy hlavně v nižších polohách až ke 24°C.

 

(ir)