mpilustr

Chtěl si hrát na Jánošíka?

Informační servis městské policie

 

Mejdan rušil seniory

– sobotní noční hodiny si pro svou poměrně hlučnou zábavu vybrala parta mladých. Uvelebili se přitom za DPS na lavičkách u školky na Skalce. Hlídku na místo přivolala obyvatelka DPS s tím, že hlasitá hudba ruší noční klid. Strážníci na označeném místě našli tři muže a jednu dívku, jeden z mužů hrál na kytaru. Po zjištění totožnosti přítomných je hlídka upozornila na dobu nočního klidu a tak se skupinka po upozornění z laviček zvedla a za asistence hlídky místo opustila.

 

 

O tom, že strážníci během své služby zažijí i úsměvné chvíle, svědčí opakované řešení nenechavého pana N., který navíc vymýšlí originální důvody, proč krade, na hlídku strážníků v klidu počká a bez protestů pak z místa činu odchází

 

Jeden zloděj za druhým… (a byli opravdu jen tři)

 

Známý pan N. chtěl nakoupit „za pět prstů“

– v sobotu v podvečer se na služebně MP rozezněl telefon a prodavačka z Penny Marketu oznámila zloděje v prodejně. Strážníci na místě zjistili, že podařený chmaták jim není neznámý; jakmile hlídku spatřil, vytratil se od pokladny zpět do prodejny a pokorně nakradené zboží vrátil. K pokladně se vrátil s prosbou o slevu na zeleninu a když mu nebylo vyhověno, zaplatil zbytek který měl v košíku a v klidu prodejnu opustil.

 

Kradli sladké a kyselé

– nedělní odpoledne si pro krádež v Lidlu vybrala dvojice tmavší pleti – podle popisu svědka asi čtrnáctiletá dívka v doprovodu chlapce. Mezi regály „nakupovali“ rovnou do tašky a přes pokladnu prošli bez zaplacení Svědek za povedenou dvojicí vyběhl, ale ta stihla zmizet. Tašku s nákupem odložili na parkovišti u nákupních vozíků. Co kradli? Za celkem 427,50 korun byly v tašce zmrzliny, sladkosti a citrony. Zboží se vrátilo zpět do prodejny a případ bude dále šetřit správní orgán.

 

Chtěl zásobovat bezdomovce

– s tak originální výmluvou se asi strážníci dlouho nesetkali: včera v dopoledních hodinách byli zavoláni do obchodu Spar na náměstí Přátelství kvůli podezřelému muži. Hlídku strážníků na místě čekala vedoucí prodejny i prodavačka, která zloděje – strážníkům již dobře známý pan N. – zadržela za pokladnou. Odcizené zboží – špekové kostky v ceně 33,50 Kč, 1 sojový rohlík v ceně 6,90 Kč a 1 pivo v ceně 7,50 Kč chtěl zloděj věnovat bezdomovcům, jak sdělil hlídce. Proč ho nezaplatil? Na vysvětlenou dodal, že ale u sebe nemá peníze. Ve spolupráci se službou OO P ČR bylo prověřeno, jestli nebyl v posledních letech za stejný čin souzen (nebyl) a byla mu udělena na místě bloková pokuta.

 

Pan N. opět na scéně: napil se a šel do azylu

– v pondělí kvečeru měl pro změnu žízeň, ale vydal se do stejného obchodu, jako dva dny před tím – již několikrát v tomto týdnu řešený pan N. Na linku strážníků městské policie ho oznámila jedna z prodavaček, která dodala že je pán docela agresivní. Pokusila se ho z obchodu vyhodit, ale on se zase vracel a vyhrožoval. Na místo byla vyslána hlídka MP, kterou u kasy kromě jedné z prodavaček v poklidu očekával i dotyčný muž. Na dotaz hlídky co se zde děje prodavačka uvedla, že pan N. si na prodejně otevřel pivo a napil se. Dodala, že jakmile zjistil, že byl viděn, tak šel ke kase a pivo zaplatil. Zloděj / nezloděj uvedl, že měl strašnou žízeň a tak se napil a pak hned šel pivo k pokladně zaplatit. Při komunikaci s hlídkou pan N. nevykazoval známky opilosti. Za přítomnosti hlídky opustil prodejnu Penny a řekl, že jede do azylu v Záblatí.

 

– as, mp pt-