Víkendových nehod přibylo

Zvýšený počet nehod o předposledním prázdninovém víkendu  evidují hasiči Jihočeského kraje. Potvrdila to tisková mluvčí Vendula Matějů, která dále uvedla, že od pátku 16. do neděle 18. srpna byli hasiči přivoláni k celkem 30 dopravním nehodám. Nejvíce jich likvidovali za uvedené tři dny na Českokrumlovsku, Táborsku a Českobudějovicku.

Čtyři páteční nehody si vyžádaly naštěstí jen jedno zranění, sobota už tak milosrdná nebyla.

V sobotu likvidovali hasiči sice o jednu nehodu méně, ale zato hned u první (ČB) došlo ke zranění tří osob, u druhé v Ledenicích dvou a ze třetí nehody (Suchá Vrbná) přibylo jedno zranění:

– dopravní nehoda tří osobních automobilů, které se střetly Na Dlouhé louce přímo na křižovatce u Výstaviště v Českých Budějovicích se stala v ranních hodinách, při nehodě utrpěly zranění tři osoby, které si bezprostředně do své péče převzala ZZS. Jednotka HZS provedla u všech vozů (Škoda Felicia, VW Golf a Fiat Fiesta) protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek. Poté jednotka nehodu předala Policii ČR.

 

– krátce po poledni k likvidaci následků další nehody vyjela profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné k obci Ledenice, kde došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů továrních značek Kia a Peugeot. Jako posilová jednotka byla na místo vyslána také jednotka místního SDH. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS.

– profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné dále zasahovala v Litvínovicích v ulici Pod Stromovkou, kde havarovaly dvě za sebou jedoucí Škody Fabia. Zdravotníci ZZS na místě ošetřili jednu zraněnou osobu, zasahující hasiči zajistili místo nehody, a to především kvůli silnému provozu, kdy do příjezdu Policie ČR řídili provoz v místě nehody, dále pak provedli u havarovaných vozů protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek.

Dvě nedělní nehody řešili hasiči z Budějovic a opět ze Suché Vrbné. První z nich, k níž byla na výjezd povolaná budějovická jednotka, se stala u Ševětína, profesionálové ze Suché Vrbné odstraňovali následky nehody v obci Vráto.

 

Záběry z víkendových nehod jsou varovné – prázdninový provoz opět houstne, buďte obezřetní!

{gallery}prachatice/2013/srpen/nehody_jckraj/{/gallery}

 

 

-red, vm-