Dnešní noc opět prověřila hasiče

Noc ze včerejška na dnešek byla opět pořádně bouřlivá – vlastně bouřková. Hasiči Jihočeského kraje absolvovali za 8 hodin (22-06 hod.) 35 výjezdů. Museli být připraveni na všechny druhy zásahů které mohly v souvislosti s počasím nastat.

 

Vendula Matějů, mluvčí  HZS Jč kraje  doplnila, k jakým případům jednotky vyjížděly:

 

“Všechny události se týkaly odklízení popadaných stromů vlivem nárazového větru. Až do 6 hodiny ranní jsme neevidovali ani zraněné osoby, ani škody na domech nebu vozidlech. Hasiči zasahovali na celém území kraje, nejvíce na Prachaticku (12 událostí) a Písecku (7 případů). Ostatní okresy  mají přibližně po třech zásazích.”

 

Nicole Zaoralová, mluvčí generálního ředitelství HZS ČR doplňuje  statistiku pro celé území republiky:

“V celé České republice hasiči v noci vyjížděli k 470 technickým zásahům. Velká většina jich a byla v kraji Plzeňském (88), Středočeském (160), Praze (40) a Ústeckém (55). Jak bouřka postupovala republikou, tak postupně slábla a například na Vysočině, kde byla nedělní bouřka nejintenzivnější, zasahovali už jen u 15 událostí. Likvidovali zde ale například požár v Polné na Jihlavsku, kde před čtvrtou hodinou ráno spadly dráty elektrického vedení a zapálily trávu. Následky noční bouřky budou hasiči likvidovat i během dnešního dne.”