policie

AKTUALIZOVÁNO: Tragická nehoda 3 aut u Pištína

Vážná dopravní nehoda se stala dnes v ranních hodinách na hlavní silnici I/20 vedoucí z Českých Budějovic do Vodňan. U obce Pištín se střetly dva osobní automobily s vozem nákladním.

Tisková mluvčí  HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů k nehodě uvedla:

“Nehodu na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlásil dispečink Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. K zásahu vyjely osádky cisterny a rychlého zásahového automobilu profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice. Průzkum na místě nehody ukázal, že po střetu tří aut byla zraněna jedna osoba, kterou si převzali do své péče zdravotníci ZZS, a jedna osoba následky nehody nepřežila. Lékař ZZS u ní konstatoval smrt. Zasahující jednotka HZS pomohla s transportem zraněné osoby do sanitky a provedla vyproštění mrtvé osoby. Dále zajistila všechny havarované vozy proti požáru a dalšímu úniku provozních látek.

 

Po 4. hodině se byla nehoda předána k šetření Policii ČR a oba vozy HZS se vrátily zpět na své základny. V 6:51 hodin pak na místo nehody byla vyslána profesionální jednotka ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné, která provedla úklid komunikace.”

{gallery}prachatice/2013/srpen/foto_pistin/{/gallery}

-p cr-

Nehodu na místě šetřila Policie ČR, která vozovku v místě střetu uzavřela. Byla stanovena objízdná trasa a to až do osmé hodiny. Podle informací redakce  přejel řidič havarovaného  Mondea (35) náhle do protisměru, kde se srazil s náklaďákem a do nich pak narazilo ještě třetí, osobní, auto. Kromě posádky Mondea (řidič 35, spolujezdkyně 33) nebyl nikdo zraněn. Řidič bohužel nehodu nepřežil, jeho spolujezdkyně byla s těžkými zraněními transportována vrtulníkem do nemocnice v Českých Budějovicích.

 

 

.