Bitva na Winterbergu

Vimperk má za sebou v pořadí již třetí Bitvu na Winterbergu.

 

Jak už jsme Vás informovali, vše začalo na vimperském náměstí popravou.

 

 

 

Poté se vydal průvod na zámek a tam po celý den, až skoro do půlnoci probíhala vystoupení, tance, hard turnaje, hry pro děti i dospělé a vše vyvrcholilo ohnivou megashow.

 

 

 

Na nádvoří zámku nechyběly řemeslnné trhy, dobové hry pro děti.

 

 

 

 

Pravdou je, že počasí lákalo spíše k vodě a to se odrazilo i na účasti. Přes den to nebylo to pravé ořechové. Lidé vyhledávali každičký stinný kout. Je až s podivem, co a jak vše bravurně zvládli účinkující v tak “naditých” kostýmech. Kdo ale pobýval přes den u vody, ten dorazil večer. To už byla účast na vysoké úrovni. Arkády byly zaplněny.  

Ve 20 hodin se naposledy předvedlo Opolské bratrstvo se svým hard turnajem. Poté nám SHŠ Artego a DS Bouček sehrály Křižáky a Fechtýři učinili spravedlnosti zadost Božím soudem. 

 

To, na co všichni nejvíce a netrpělivě čekali, přišlo ve 22.00. Pokus o rekord v plivání ohně. Za účasti Agentury Dobrý den se sešlo na ploše 68 dobrovolných plivačů ohně,kteří chtěli překonat dosud nepřekonaný rekord 46 plivačů na jednom místě. A můžeme potvrdit, že tento rekord byl PŘEKONÁN. 

 

 


Po radosti a euforii vystoupil taneční soubor Čajory a vše bylo zakončeno ohnivou megashow.

 

 

 

Tato představení si pro vás připravili:

Artego, Bouček, Fechtýři, Moradis, Raven, Morgana von Maxberg, Taurus, Kornatičtí Křižáci, Convictus, Armaferre, Čajore, Opolské bractvo, Blaničtí žoldnéři, spolek Jeseník 

 

Všichni slíbili, že na další IV. ročník určitě přijedou.

 

{gallery}vimperk/2013/srpen/sejna/{/gallery}