policie

Lupič se přepadené omluvil

Chtěl být dopaden

Přepadené ženě se lupič omluvil, sbalil peníze a utekl. Policisté ho dopadli.  

V pondělí zadrželi českokrumlovští policisté nyní již obviněného sedmadvacetiletého muže, který se měl v uplynulých měsících dopustit dvou loupežných přepadení herny v obci na  Českokrumlovsku. V prvním případě vešel do herny maskován kapucí přes hlavu a pod pohrůžkou použití násilí donutil obsluhu baru, aby mu vydala přes 9 000 korun. Při druhé loupeži navštívil hernu nemaskován a pod pohrůžkou použití nože donutil barmanku, aby mu vydala další desítky tisíc korun. Přepadené ženě se však ihned po převzetí peněz omluvil a navíc nechal v baru nůž s tím, že na něm jsou k dispozici jeho otisky pro další šetření. Kriminalisté muži ihned po zadržení sdělili obvinění ze spáchání trestného činu loupeže.

 

Dopravně bezpečnostní akce odhalila 56 přestupků – celokrajská   akce se tentokrát zaměřila na řidiče nákladních vozidel a autobusů.  

V uplynulém týdnu proběhla na území celé republiky dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL, kterou vyhlásil policejní prezident. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje se do akce zapojilo i víkendu.
 
Krajská policejní  tisková mluvčí  por. Ing. Štěpánka Uhlířová  k jejím výsledkům uvádí:
 
“Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku u řidičů nákladních vozidel a autobusů, nedodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí, a nařízení dalších předpisů týkajících se silniční dopravy.
 
Do akce se zapojilo na území našeho kraje celkem 29 policistů dopravní a cizinecké policie a dalších 16 osob z celních úřadů a civilních orgánů. Bylo zkontrolováno více než 140 vozidel. Policisté se zaměřovali kromě výše zmíněného především také na důkladnou kontrolu technického stavu vozidel, kontrolu tachografických zařízení a předkládaných karet řidičů, na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, na kontrolu užívání alkoholu či jiných návykových látek u řidičů. Bylo zaznamenáno celkem 56 dopravních přestupků, z nichž 43 vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty. Ve 12 případech zaznamenali policisté nevyhovující technický stav vozidla, v 11 případech porušení dohody AETR (o práci osádek vozidel v mezinárodní silniční dopravě). Devět řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávky a dobu jízdy.  Čtyři osoby nebyly za jízdy připoutány.”
 
Dále potvrdila, že  pdoobné dopravně bezpečnostní akce budou na našich silnicích pokračovat nejen v období prázdnin se zvýšenou intenzitou.
 
-red, p cr-