mpilustr

Linka 156 – Prachatice

Uplynulé čtyři dny se prachatičtí strážníci ani policisté nenudili. Snad i extrémní počasí se ‘podepsalo’ na někdy ve finále úsměvných případech, které řešili mimo rámech svých běžných povinností:

 

neděle 28. 7. 2013

V neděli v nočních hodinách přijali strážníci na lince 156 oznámení o rušení nočního klidu před Priorem. Po příjezdu hlídka MP na místě zjistila že jde o skupinku 5 chlapců a 1 dívky, kteří seděli na parapetu Prioru. Po upozornění na rušení klidu za asistence strážníků omladina místo opustila.

 

pondělí 29. 7. 2013

Ležícího člověka pod Skalkou v Prachaticích objevila v odpoledních hodinách obyvatelka, která to nahlásila na MP. Uvedla, že nelze poznat, jestli například nemá zdravotní potíže. Strážníci na místě zjistili že jde o muže, který zde odpočíval a hlídce vysvětlil, že je v pořádku a jen se šel schovat před sluníčkem.

 

úterý 30.7. 2013

Poškození vozu v prostoru Dolní Brány oznámila jeho majitelka. Městská policie vyjela na místo, kontaktovala oznamovatelku, která uvedla, že při zajíždění k prodejně proti jejímu vozu šel muž, který na ní začal křičet, rozhazoval rukama, nadával jí a posléze kopl do levého předního blatníku, který promáčkl. Hlídka na místě zajistila tři svědky, kteří popsali událost shodně s poškozenou a navíc pomohli identifikovat útočníka, kterému se snažili v jeho agresivním chování bránit. Po incidentu odešel muž ulicí Pod skalkou směrem na sídliště. Pro podezření z trestného činu byla na místo přivolána hlídka policistů z místního obvodního oddělení, kteří případ dále šetří.

 

Vyděsil ho soused s baterkou. O Ostražitosti souseda se přesvědčil majitel zahrady v ulici Budovatelská. Jeho soused se na strážníky MP obrátil v nočních hodinách se žádostí o prošetření – uvedl, že v zahradě chodí někdo s baterkou. Z obou směrů se k uvedenému místu sjížděly obě hlídky – jak P ČR, tak i MP, když státní policie oznámila, že by se mělo jednat o souseda – majitele zahrady. Strážníci kontrolu dokončili a skutečně zjistili, že po zahradě chodil s baterkou její majitel, který se vrátil z dovolené a kontroloval, jestli je vše v pořádku. „Sousedská hlídka“ tentokrát zafungovala a majitel může být vlastně spokojený, jak pečlivě jeho soused hlídal zahradu v době jeho nepřítomnosti.

 

středa 31. 7. 2013

Pokus o sebevraždu? Dramatické ráno zažili strážníci a policisté dnes v 02.40 hodin. Na linku 156 přišlo oznámení o tom, že neznámá osoba vyskočila vyskočila z okna domu v Neumannově ulici a dopadla na střechu vozidla.

 

Opět obě hlídky – státní i městské policie, vyrazily na místo. Strážníci „skokana“ identifikovali jako jim dobře známou osobu . muž skočil z okna které je odhadem 4 metry vysoko a dopadl na střechu zde stojící Š Favorit, kterou pochopitelně zdemoloval.

Jmenovaný měl odřené nohy, ruce a byl dezorientovaný. Ačkoliv si nestěžoval na bolest, po chvíli začal zvracet a ve zvratcích byla krev, proto byl, pro podezření na vnitřní zranění předán do péče přivolaných záchranářů. Ti jej transportovali za asistence hlídky MP k vyšetření do Nemocnice Prachatice. Zraněný muž byl klidný a spolupracoval, nebylo třeba zasahovat a uklidňovat ho použitím donucovacích prostředků.

 

-red-