Noční hru absolvovali i Mistři ČR

Již sedmý ročník populární dětské noční soutěže v požárním sportu v Benešově Hoře se odehrál tuto sobotu. Memoriál Václava Maurice, jak se soutěž jmenuje, se stal tradicí a směřuje k němu veškerá činnost celého sboru hasičů v Benešově Hoře během roku. Jejich úsilí bylo letos odměněno vrchovatě. Soutěž se vydařila nad očekávání.

 

Celý víkend začal pro benešovské hasiče v pátek, kdy bylo nutné připravit dráhu, osvětlení, občerstvení a přivítat první družstva, konkrétně ty ze Senetářova (okres Blansko) a z Volyně. Moravští zdejší hasiče obdarovali typickými nápoji, které místní s radostí ochutnali. Přátelské atmosféře a generální zkoušce občerstvovacích stanů však vládla atmosféra těšení se na den následující, na den D. (nebo no N v den D ?)

 

Vzhledem k tomu, že z předchozího dne bylo vše připraveno, mohli se hasiči z Benešovy Hory v sobotu částečně zrelaxovat a připravit na náročný večer, jehož organizaci museli zvládnout bravurně. Bylo totiž přihlášeno 35 družstev. Mezi nimi i mistři České republiky z Dolního Bukovska. Během pozdních odpoledních hodin se začali trousit první diváci a dorazil i Honza Adamec.

 

Právě Honza Adamec, komentátor soutěží západočeské ligy v požárním sportu, zajistil dvě významné novinky letošního ročníku Memoriálu Václava Maurice. Celý program byl totiž přenášen živě na stránkách firesport.eu a diváci na místě mohli sledovat velkoplošnou projekci. „Příště to plátno musíme zvětšit, tohle nestačí!” stěžoval si s úsměvem na rtech Vladimír Jírovec když pozoroval projekci na plátně o rozměrech 4×2 metry.

 

Úvodní nástup proběhl v duchu vyjádření úcty vůči Václavu Mauricovi, který benešovským, tam nahoře, zajistil skvělé počasí. Kuba Vácha v komentátorském tandemu s Honzou Adamcem provedl večerem a mohl s radostí oznámit i výsledky mladých hasičů, které dosahovaly hranic jejich možností.

 

V kategorii mladších dětí zvítězilo družstvo z Třísova s časem 15,65. Starším dětem vévodili dorostenci z Jámy s časem 15,50 následovaní jedním ze dvou družstev ze Senetářova s časem 15,52. Veškeré výsledky najdete na stránkách firesport.eu.

 

Pokud byste se rádi podívali na záznam on-line přenosu, neváhejte a pusťte si následující video.

http://www.youtube.com/watch?v=yvA_0LaeVO0

 

-jv-

 

{gallery}vimperk/2013/cervenec/hasicinoc/{/gallery}

 

 

————————————————————————————————————————————————————

Ani příští ročník se neobejde bez podpory sponzorů, která letos byla velmi významná. SDH Benešova Hora tímto děkuje následujícím osobám i těm, které se podíleli na organizaci a přípravě VII ročníku Memoriálu Václava Maurice.

STTEN s.r.o., Pekárna Vacov NoVy spol. s r.o., PARADISE – zahradnické služby pan Jiří Bedlivý, Dopravní Zdravotní

služba s.r.o. Vimperk – p. Josef Appelt, Obec Vacov, MIJA tisk Javorník,

Měšťanský Pivovar Nektar Strakonice a.s. zastoupený p. ing. Jaroslavem

Tůmou, p. Michal Appelt ml., Proudnice Klimeš, X – Flame, ČEVAK a.s., CONSTYL a.s., A-TEMPO Plzeň s.r.o., S.A.M.,

Alumistr, Šumavský statek Nicov, firma TOI TOI (bezplatné zapůjčení

mobilních záchodů), Elektro LAZNA, Lyžařský areál Zadov, Václavík &

Carvan, Petr Carvan, Pokrývačství Růžička, Drogerie Zdíkov, Penzion Korálek, Sportovní sací koše, ELEKTROSTAV

Strakonice, MARKETINGPYRO výroba ohňostrojů, p. Libor Mauric, pí.

Ivana Bubíková, p.Václav Voldřich – Potraviny Vacov, p. František a

Tomáš Reindl, p. Robert Herman a další.