Vastl vyhrál Světový pohár

Kdo zastaví šumavskou mašinu JANA VASTLA?

 

Před závodem doufal že to vyjde na bednu, ale že si sáhne rovnou na zlato … „Jelo se mi dobře“, prohlásil, když hodnotil závod. Tak trochu to vypadalo, že se mezi taktizujícím zbytkem nudí, a tak se rozhodl a prostě odjel. Soupeřům ukazoval záda až do cíle a se šťastným širokým úsměvem si dojel pro kov nejcennější, mistrovskou zlatou medaili juniorů Světového poháru v cross country v Andoře .

 

Honza tak týden po obhájení mistrovského titulu zúročil svoji výbornou formu. První týden v září na něj čeká vrchol sezony, mistrovství světa v jihoafrickém Pietermaritzburgu. Ve světovém žebříčku juniorů mu momentálně patří čtvrtá příčka.

vastl1

 

Výborně si vedli i Ondřej Cink a Kateřina Nash. Ondřej měl sice trochu problémy, ale i tak je s výsledkem více než spokojený. Katku Nash dělila od vítězství pouhá jedna vteřina, ale i ona si závod užila a z krásného stříbra se upřímně radovala. Jan Škarnitzl skončil celkově patnáctý, tentokrát mu nesedla nadmořská výška.

 

nash1

 

Sedmnáctiletý Jan Vastl se v cíli hodně radoval a svým zlatem korunoval vystoupení českého týmu Česká spořitelna Specialized junior.

vastlbedna

Gratulujeme!

-red-

—————————————-

Výsledky

muži: 1. Schurter (Švýc.) 1:27:07, 2. Cink (ČR) +6, 3. Tempier (Fr.) +11, … 15. Škarnitzl +2:28, 34. Kulhavý +5:18, 39. Novák +5:55, 75. Vobecký (všichni ČR) +1 kolo.

Ženy: 1. Spitzová (Něm.) 1:26:54, 2. Nash (ČR) +1, 3. Lechnerová (It.) +4, … 32. Huříková +10:25, 33. Škarnitzlová (obě ČR) +10:44. Junioři: 1. Vastl 1:02:37, 6. Rajchart (oba ČR)+1:50.

 

 

Foto: Michal Červený/mtbs.cz