Voda je fajn, ale ne v bytě

V horku je voda fajn, ale ne v bytě – o tom ví své majitel bytů v domě ve Slámově ulici, kde v pondělí 15. 7. zasahovali prachatičtí hasiči. Prasklé vodovodní potrubí v jednom z bytů bylo zapotřebí opravit a vytékající vodu zastavit, protože protékala do dalších bytů v domě. Po nouzovém otevření bytu byl zásah úspěšně doveden do konce a voda zastavena.

 

Jen s minimální škodou naštěstí skončil požár auta ve Vlachově Březí, k němuž jeli hasiči kolem jedenácté dopoledne v úterý 16. července. Škoda na vozidle byla 000 Kč, uchráněná hodnota vyčíslena na 10 000 Kč.

 

Zabouchnuté klíče – další nouzové otevření bytu čekalo na prachatické hasiče před devátou večerní v ulici Zvolenská. Rychlé otevření zabránilo případnému požáru ze zapnutého elektrického spotřebiče.

 

Hrozivě vypadající výjezd absolvovaly dvě jednotky hasičů ve středu 17. července – profesionálové z Vimperka a dobrovolní ze Zdíkova. Byli přivolání na údajný požár lesa do části Boubská, z něhož se nakonec vyklubal požár hrabanky na ploše cca 20 x 10 metrů. Požár hasiči uhasili krátce před 16. hodinou. Vzniklou škodu vyšetřovatel vyčíslil na 2 000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost (nedostatečně uhašené ohniště).

-hzs jck-