ilustrhasicivsichni

Týden u hasičů

Pět dní v uplynulém týdnu vyjížděly jednotky HZS Prachatice k zásahům do nejrůznějších míst okrsku. Jen dva dny – pondělí 8. a neděle 14. července – se obešly bez výjezdů.

 

 

úterý 9. července

Únik nebezpečných látek – Strážníci Městské policie Prachatice si vyžádali profesionály z prachatické stanice k provedení úklidu komunikace, jež byla v Nebahovské ulici v Prachaticích znečištěna motorovým olejem. Zásah hasičů trval přibližně 15 minut.

 

středa 10. července

Technický zásah – Ve Slámově ulici v Prachaticích zasahovali prachatičtí profesionální hasiči v časných ranních hodinách u technického zásahu, kdy v jednom z bytů došlo k havárii na WC a z bytu tak protékala voda stoupačkami do bytů ostatních. Obyvatelé bytů provedli nejprve uzavření stoupačky. Poté se podařilo vzbudit uživatele bytu, ve kterém k závadě došlo. Byl pak uzavřen přívod vody pouze do tohoto bytu. Pro ostatní byla voda opět dostupná.

 

čtvrtek 11. července

Před Vitějovicemi ve směru od Prachatic likvidovala profesionální jednotka ze stanice Prachatice z vozovky motorový olej. Skvrny rozježděné na délce cca 1,5 km hasiči čistili ve spolupráci se SÚS Prachatice.

 

Požár – K ohlášenému požáru střechy vyjely do obce Záblatí profesionální jednotka ze stanice Prachatice včetně výškové techniky a jednotky SDH obcí Volary a Záblatí. Po příjezdu profesionálů na místo bylo průzkumem zjištěno, že požár byl již uhašen majitelkou. Obě dobrovolné jednotky byly vráceny zpět na základny. Prachatičtí profesionálové provedli kontrolu řádného uhašení a také odjeli zpět na základnu. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při práci s otevřeným ohněm. Vzniklá škoda je 4 000 korun, ovšem uchráněné hodnoty jsou v řádech statisíců – podle odhadu 200 000 Kč.

 

pátek 12. července

Dopravní nehoda – Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Prachatice vyjela na úklid komunikace po dopravní nehodě do obce Němčice. Jednotka provedla zajištění vozidla a úklid komunikace a vrátila se na základnu.

 

sobota 13. července

Dopravní nehoda – Jednotka HZS vyjela na úklid komunikace po dopravní nehodě dvou osobních automobilů do obce Husinec. Hasiči provedli zajištění vozidla a úklid komunikace od uniklé motorové nafty

 

-hzs, red-