Letní počasí bude pokračovat

Příjemné letní počasí nás provázelo uplynulými dny. Srážky se vyskytovaly především v sobotu, kdy se ojediněle objevily i přívalové srážky. Neděle i další dny byly převážně slunečné, beze srážek. Teploty se nad 25 stupňů dostaly jen v polohách po 700 metrů nad mořem. Na Perle mrzlo za poslední týden 3x, na Rokytské slati 2x. Jiné šumavské lokality mráz nezaznamenaly. 

V noci na čtvrtek přešla přes naše území studená fronta, za kterou se přechodně ochladí. Maximální čtvrteční teploty budou  kolem 20°C, v 1000 metrech kolem 15°C. Obloha bude většinou oblačná a ojedinělými přeháňkami. Pátek ani sobota srážky nepřinese, obloha bude polojasná s příjemnými teplotami 21°C až 24°C. Noci budou ale chladnější, většinou mezi 11°C až 8°C, v mrazových kotlinách mezi 3°C až -2°C. V neděli odpoledne bude více oblačnosti a ojediněle se vyskytnou přeháňky. Teploty zůstanou v rozmezí 22°C až 25°C. 

I další týden začne zmenšenou oblačností, v pondělí ještě s možností přeháněk, od úterý jasno až polojasno beze srážek. Teploty porostou na 23°C až 28°C, noční mezi 15°C až 10°C.

 

(ir)

 

Okolí Volar 8. a 9. července: