Těžká dopravní nehoda

Prachatice – Žárovná – Noční jízda dvou mladíků skončila těžkým zraněním spolujezdce.

 

dn žárovná 1

 

Dopravní policisté vyjížděli před třetí hodinou ranní k dopravní nehodě se zraněním, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145, mimo uzavřenou část obce, ve směru jízdy Žárovná – Husinec. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který se v místě nehody nechoval tak, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní a neřídil se pravidly provozu na pozemních komunikacích.
 
V místě po projetí levotočivé zatáčky v klesání komunikace přecházející v přímý úsek nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu pozemní komunikace, svým schopnostem a okolnostem, které mohl předpokládat. S vozidlem dostal smyk, vyjel nejprve vlevo mimo vozovku na zatravněný protisvah, ze kterého následně opět sjel na vozovku, přičemž se s vozidlem na vozovce několikrát převrátil přes střechu a poté zůstal s vozidlem převrácený na střeše v pravém jízdním pruhu v uvedeném směru jízdy. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a k těžkému zranění spolujezdce na pravém předním sedadle. Spolujezdec byl při příjezdu záchranářů nalezen mimo vozidlo vpravo vedle komunikace. Výsledek dechové zkoušky byl u řidiče negativní. Negativní byl také výsledek orientačního drogového testu.
 
Technická závada na vozidle jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna. Na vozidle vznikla hmotná škoda odhadem pro statistické účely Policie ČR ve výši 130 000 korun. Těžkou dopravní nehodu dále prověřují prachatičtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. 
 
-tz p cr-
dn žárovná 2
 
dn žárovná 4