Užijeme si více slunce

Po velmi chladném posledním červnovém týdnu přišla příjemná změna v podobě slunečnějších dní a teplot, které ojediněle v nižších šumavských polohách překročily i 25°C. Velmi chladné bylo první červencové ráno, o kterém jsme jako první informavali ZDE. Ve středu se ojediněle vyskytly silné bouřky, hlavně na Českokrumlovsku v okolí Vyššího Brodu a v části Prachaticka, například v okolí Ktiše či Husince. Srážkové úhrny však nepřekročily 20 mm. Čtvrtek byl oblačný, postupně až polojasný, slabé přeháňky byly pozorovány jen vyjímečně.

 

Pátek bude ve znamení spíše zvětšené oblačnosti, obloha bude oblačná s častými přeháňkami, kterých bude postupně ubývat spolu s oblačností. Denní teploty budou mezi 22°C až 25°C. O víkendu začně počasí ovlivňovat mohutná tlaková výše nad severním mořem. V sobotu i v neděli bude polojasno, přechodně až oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty opět na příjemných hodnotách do 25°C, v noci kolem 13°C.

 

Slunečné počasí bude pokračovat i příští týden, nejméně oblačnosti by mělo být v pondělí, kdy se očekávají denní maxima mezi 24°C až 28°C při skoro jasné obloze, v dalších dnech mezi 21°C až 26°C. Při přechodně zvětšené oblačnosti se může objevit lokální bouřka.

 

Slunečný čtvrtek 4.7. na Svatoboru a na Vítkově Kameni pohledem našich webkamer:

 

 

 

(ir)