Hold vzdaný městu…

… to byl letošní XXIII. ročník solné Zlaté stezky.

Bohatý program se odehrával na pěti “scénách” a podle reakcí návštěvníků – …”opět skvěle připravené, organizace fungovala, nemáme žádný důvod ke stížnostem,” komentovala skupinka  mladých návštěvníků z Plzeňska dvoudenní program. 

 

 dsc7308

“Jezdíme sem každý rok a nikdy nás to nezklamalo. Včera večer sice bylo chladněji, sem tam i kapka, ale to vůbec nevadilo, rozproudili jsme se při koncertech,” dodává  Petr (příjmení nechtěl prozradit, ale pravděpodobně šéf celé party).

 

Nechybělo nic ze slibovaného programu a těžko říci, co bylo lepší. Soudě podle fotografů, kteří se místy jen těžko prodírali publikem, každý si našel to své.

 

Pátek a sobota vzdaly čest krásnému městu Prachatice, jehož rozkvět nastal ve 14.-16. století. Tehdy se potkávali lidé s lidmi… A právě tak to bylo i o slavnostech. Prachatice se staly nejen centrem kulturně-společenského dění v doslova mezinárodním dosahu, ale především místem, kde se potkali přátelé i docela neznámí lidé a strávili společně  několik příjemných hodin. A užívali si to všichni, lépe řečeno všechny  generace návštěvníků.

 csc 1186 (2)

Organizátorům, účinkujícím a divákům, kteří se podíleli na letošních úspěšných slavnostech, patří po zásluze velký dík.

 

Pokud jste smutní, že vám letos slavnosti nevyšly, nebo pokud se rádi vrátíte alespoň pohledem, pak neváhejte a  “překlikněte” – ve fotogalerii najdete  záběry ALEŠE MORONGA a MICHALA BÁRTÍKA z 23. ročníku slvnosti solné Zlaté stezky.

 

-red-

 

Fotogalerii najdete v  boxu  umístěném o něco níže než hlavní zprávy, nebo můžete využít přímého odkazu ZDE.